ÖSYM, Elektrik-Elektronik Mühendislerini Mağdur Etti

2005 yılına kadar yapılan tüm yerleştirmelerde KPSS Kılavuzlarında elektrik-elektronik mühendislerinin hem elektrik hem de elektronik mühendisliğine başvurabileceği belirtilmekteydi. Ancak, bu ibare bu yıl sessiz sedasız kılavuz açıklamalar bölümünden çıkarılmış ve hiçbir uyarı not kılavuza konulmamıştır. Yapılan değişilikten haber olmayan çok sayıda elektrik-elektronik mühendisinin tercihi bu nedenle dikkate alınmamıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2005 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki dilekçe uzman kullanıcı adlı ziyaretçimiz tarafından 11/08/2005 tarihinde haber gönder yoluyla bizlere iletilmiştir. Bize iletilen bu bilgi kamu görevlilerinin yaptıkları değişikliklerinin ne derece önemli olduğunu göstermektedir.

Gerçekten de 1999 yılından bu yana yapılan tüm yerleştirmelerde belirtilen ifade kılavuz metinlerin de yer alırdı. Bu derece önemli bir ifade metinden çıkarılırken, uyarı yapılmadığından çok sayıda adayın mağdur olduğu bilgisi bizlere ulaşılmaktadır.


11/08/2005 tarihi itibariyle ÖSYM başkanlığına gönderdiğim dilekçe;

2002 yılında yapılan KPSS sınavında Elektrik-Elektronik Mühendisi unvanı ile Elektrik Mühendisliği kadrolarına başvuru yapabildiğimiz halde, aynı sınavın sonucunda yapılan bu son yerleştirmede Elektrik mühendisliği kadrolarına yapmış olduğumuz tercihler tarafınızca iptal edilmiştir.

Uygulamada yapmış olduğunuz bu değişikliği ?Diğer Hususlar? kısmında belirtmeniz gerekmekteydi (Daha önceki kılavuzlardaki gibi).

Biz Elektrik-Elektronik mühendisleri olarak yapmış olduğunuz bu değişiklikten haberdar olmadığımız için, tercihlerimizi yanlış kabul etmiş bulunmaktasınız.

Sonuçta bir çok Elektrik Mühendisliği kadrosu boş kalmış veya 60 puanlar gibi düşük puanlarla yerleştirme olmuştur.

Yapmış olduğunuz bu uygulama adalet ve hukuka tezat teşkil etmektedir.

Bu kılavuz geçen kılavuzun ve de sınavın sonucu değil midir?

Bu nasıl bir mantıktır ki; Elektrik-Elektronik Mühendisi olan bir kişi sadece Elektrik Mühendisliği kadrosuna başvuramaz.

Bizler ne mühendisiyiz acaba sizlere soruyoruz.

Bu konunun araştırılarak mağduriyetimizin giderilmesi aksi takdirde, hukuki yolların tarafımca kullanılmak üzere saklı tutulduğunu tarafınıza bildiririm.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: uzman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber