Tarihi ve kültürel dokular projelendiriliyor

Antalya'nın Akseki ilçesi Cevizli beldesinde tarihi ve kültürel dokular projelendiriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Kentler Birliğince üç caddenin dokularının projelendirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Akseki'nin Cevizli beldesinde tarihi ve kültürel dokuların projelendirilmesi kapsamında Tarihi Kentler Birliğince Akseki'nin Cevizli beldesinde Türbe Sokak, Suluyer Sokak ve Garas Sokak'ta çalışmalar başlatıldı.

Cevizli Belediye Başkanı Niyazi Ekinci yaptığı açıklamada, ?Yapmış olduğumuz başvurumuz, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulunca incelenip, TKB Encümeni'ne sunulmuştur. Encümence projemizin hayata geçirilmesi için Türbe Sokak, Suluyer Sokak ve Garas Sokak'ta sokak dokularının projelendirilmesi için 25 bin TL katkıda bulunması kararı vermiştir. Bu kapsamda Çekül Vakfı Antalya Şubesi ve Antalya Mimarlar Odası ile müşterek çalışmalara başladık. Projemizi hazırladıktan sonra Antalya Koruma Kurulu'na sunup onaylandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valililiğinden ekonomik katkı sağlamaya çalışıp, projemizi hayata geçireceğiz" dedi. Cevizli Belediyesinin Tarihi Kentler Birliği üyesi olduğunu ifade eden Başkan Ekinci, proje çalışmalarını iki ay içerisinde tamamlayacaklarını belirtti.

Çekül Vakfı Antalya Bölge Koordinatörü Mimar Recep Esengil ise, Akseki Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliğinin ortak projesi ile sokak sağlıklaştırma proje çalışmalarına başlandığı bildirdi. Esengil, "Türbe Sokak, yeni ismi ile Prof.Dr.Metin Sözen Caddesi, Suluyer Sokak ve Garas Sokak'ta 35 tane evin cephe sağlıklaştırması yapılacak. Bu sokaklar yeniden düzenlenecek. Çevredeki yeşil alanlar sosyal donatı alanları projelendirilecek. Aydınlama ve alt yapı çalışmaları düzenlenecek. Bu çalışmalar Tarihi Kentler Birliğinin ÇEKÜL Vakfının desteği ile yapılıyor. Proje çalışmalarını bir ay içerisinde sonuçlandıracağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber