Tuzla'da büyük yangın!

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir boya fabrikasında yangın çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bulunan boya ve vernik fabrikasında yangın çıktı.

Yangın, saat 10.30 sıralarında Kayalar Boya ile Genç Vernik'in bulunduğu 10 bin metrekare üzerine kurulu bulunan fabrikanın bahçesinde başladı. Önce fabrikanın bahçesindeki trafo patladı. Hemen ardından vernik deposu alevler içinde kaldı. Yangın sırasında sık sık patlamalar meydana geldi. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. Ancak itfaiye ekipleri, patlamalar yüzünden yangına uzun süre müdahale edemedi. Alevler metrelerce yüksekliğe ulaştı. Dumanlar uzak yerlerden bile görüldü.

51 ARAÇ 180 PERSONEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada "Yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor" denildi. Açılamada şu ifadelere yer verildi: "İtfaiyeye saat 10.35'de yapılan ihbarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi Anadolu ve Avrupa yakasındaki grupları kademeli olarak yangın bölgesine yönlendirdi. Yangına ilk olarak Tuzla OSB grubu müdahale etti. Daha sonra OSB, Tuzla, Dudullu, Orhanlı, Kartal, Sultanbeyli, Kurtköy, Ümraniye, Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy grup ve müfrezeleri 51 araç 180 personel ile yangına müdahale etti. Ancak meydana gelen büyük patlamalar nedeniyle müdahalede güçlük çekiliyor. İtfaiye ekipleri yangının diğer fabrikalara yayılmaması için çevrede soğutma ve önleme çalışmaları yapıyor"

İBB: YANGINA KUVVETLİ PATLAMALAR NEDENİYLE GÜÇLÜKLE MÜDAHALE EDİLEBİLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nden yapılan yazılı açıklamada Boya fabrikasında çıkan yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi içerisinde 10 bin metrekare alan üzerine kurulu içerisinde nitro, seliloz ve tiner tanklarının bulunan tek katlı boya İmalathanesi'nde çıkan yangına kuvvetli patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilebiliyor. İtfaiyeye 10.35 de yapılan ihbarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi Anadolu ve Avrupa yakasındaki grupları kademeli olarak yangın bölgesine yönlendirdi.

Yangına ilk olarak Tuzla OSB grubu müdahale etti. Daha sonra OSB, Tuzla, Dudullu, Orhanlı, Kartal, Sultanbeyli, Kurtköy, Ümraniye, Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy grup ve müfrezeleri 37 araç 138 personel ile yangına müdahale etti.

Ancak meydana gelen büyük patlamalar nedeniyle müdahalede güçlük çekiliyor. İtfaiye ekipleri yangının diğer fabrikalara yayılmaması için çevrede soğutma ve önleme çalışmaları yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber