Mamak Zabıtası Ramazan'da denetimleri sıklaştırdı

Ankara'da Mamak Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle rutin denetimlerini artırdı. Vatandaşların daha güvenli bir ortamda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla zabıta ekipleri pazar yeri ve esnaflara yönelik denetimlerine devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekipler, denetimlerin Ramazan ayında özellikle vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketimi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Zabıta ekiplerinin yaptığı rutin ve ani denetimlerde, satışa sunulan bu gıdaların temiz ve sağlıklı olup olmadığı, gıda yönetmeliğine uygunluğu ve etiketlerinin bulunup bulunmadığını kontrol ediyor. Ekipler, Ramazan ayının son günlerinde denetimlerini şekerli ve unlu gıda mamulleri üreten esnaflara yönelik denetimlerini sıklaştıracak. Şekerli ve unlu gıda üretimi yapan noktalarda özellikle terazi ve hijyen üzerinde yoğunlaşacak denetimlerle vatandaşın sağlıklı ve temiz gıda tüketimi sağlanacak. Rutin ve vatandaş isteği doğrultusunda yapılan ani denetimler neticesinde kurallara uymayan esnaflara yasal işlem yapılıyor. Zabıta ekipleri halk sağlığını ve güvenliğini ilgilendiren noktalarda sık sık denetimler gerçekleştiriyor.

Zabıta denetimlerinin Ramazan ayında özellikle gıda denetimi üzerine daha da yoğunlaştığını anlatan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Denetimlerimiz halk sağlığı için yapılıyor. İçerisinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımızın gönüllerinin daha da rahat olması gerekiyor. Ekiplerimizin yaptıkları denetimler sayesinde vatandaşımız daha güvenli ve huzurlu alışveriş yapıyor. Zabıta ekiplerimiz esnaf denetimlerinin yanı sıra halk pazarlarında da denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Amacımız vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda alış veriş yapmalarını sağlamak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber