Devlet Fatma ebeye teşekkür etti

Haber Giriş : 12 Ağustos 2005 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oral Çalışlar, Hakkari Yüksekova'da kendi isteğiyle görev yapan ebenin özverisini anlatınca Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül telefonla arayarak kendisini tebrik etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında terörü önlemek için yapılan toplantıda gündeme gelen Fatma Aslan isimli ebenin hayatı bir telefonla değişti. Toplantıya katılan gazetecilerden Oral Çalışlar, Hakkari Yüksekova'da kendi isteğiyle görev yapan ebenin özverisini anlatınca Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül telefonla arayarak tebrik etti. Bakan Gül'den gelen bu telefonla Fatma ebenin de hayatı birdenbire değişti. Gül ile konuşmasının basına yapsıtılması ve kendi isteğiyle bölgede görev yaptığının duyulmasının ardından Yüksekova'da görev yapan Fatma ebenin telefonları gelen tebrikler nedeniyle susmak bilmiyor. Telefonla ulaştığımız Fatma ebe de bu durumdan dolayı çok memnun. Bir yandan telefonlara bakan Fatma Aslan bir yandan Sağlık Bakanlığı'nın istediği ihtiyaç listesini hazırlamaya çalışıyor.

Telefonlara yetişemiyorum

Aslan, Bakan Gül'den telefon geldikten sonraki ilk gününü şöyle anlattı: "Aldığım tebrikler beni çok memnun etti. Telefonlara cevap vermeye yetişemiyorum. Bakanlıktan da arayıp ihtiyaç listesi istediler. Benim telefonum tüm köylerde var. Doğumla ilgili acil bir şey olduğunda beni gece gündüz arıyorlar. Ben de hemen ulaşmaya çalışıyorum. Ancak araç sıkıntısı had safhada. Bazı doğumlara traktörle zorlukla yetiştiğim oldu. Şimdi bir ticari taksi ile anlaştım. Parasını cebimden veriyorum ama olsun, daha hızlı ulaşabiliyoruz. Amacım beni taşıyacak ikinci el bir arabaya kavuşmak. Öyle olduğunda arabama atlayıp köylere giderim."

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber