Üniversite sanayi işbirliği proje ile hız kazanacak

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ?Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi' ile bireysel çabalarla devam eden işbirliği çalışmalarının yeniden yapılandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında düzenlenen 1. Kurumlar Arası Arama Toplantısı, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Proje ile yeni bir model oluşturmak istediklerini söyleyen Rektör Coşkun, temel olarak akademik ve endüstri dünyasının gücünü bir araya getirmek istediklerini kaydetti. Üniversite sanayi işbirliğinin önemine dikkat çeken Coşkun, ?Üniversite ve sanayi arasında geçmiş yıllarda kurulan ve sürdürülebilirliği sağlanamamış ve ayrı ayrı bireysel çabalarla devam eden işbirliği çalışmalarını bu proje ile yeniden yapılandırmayı ve bu sürece ilgili tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, odalar ve diğer ilgili tarafların katılımını sağlamayı hedefliyoruz.? şeklinde konuştu.

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu da organize sanayi içerisinde eğitim veren Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile yürütülen başarılı işbirliğinin gün geçtikçe geliştirildiğini, bu projeyle de yeni işbirliği alanlarının oluşacağına inandığını ifade etti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise sanayinin insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında teorik ve pratik eğitimin paralel olarak yürütülmesi gerektiğini belirtti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise akademisyenlerin ve Gaziantep Üniversitesi'nin il genelinde her alanda kurumlara ve şirketlere yol gösterici ve rehber olarak yer alması gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber