MEB'den okul dönüşümleri ve öğrenci aktarımları konulu yazı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'den okul dönüşümleri ve öğrenci aktarımları konulu yazı

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 06.08.2012 tarih ve 11683 sayılı yazıları ile ilköğretim okullarının ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldüğünden bu okullardaki öğrencilerin söz konusu okullara nasıl aktarılacağını ve okul dönüşümleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 06.08.2012 tarih ve 11683 sayılı yazısına göre;

Öğrenci aktarımları konusunda;

Öğrenci aktarımları 3 kategoride gerçekleştirilecek olup bunlar; sadece 5. sınıflar, 5-8 inci sınıflar ve 2-4 üncü sınıflar (sınıf tekrarları varsa 1-4) şeklinde yapılacaktır.

1- Müstakil ilkokullarda öğrenci aktarımları: Bu okullarda sadece 1-4 üncü sınıflar eğitim göreceğinden 5-8 inci sınıflar planlanan en yakın ortaokula aktarılacaktır.

2- Müstakil ortaokullarda öğrenci aktarımları: Bu okullarda sadece 5-8 inci sınıflar eğitim göreceğinden 1-4 üncü sınıflar planlanan en yakın ilkokula aktarılacaktır.

İmam-hatip ortaokullarının sadece 5. sınıfına öğrenci alınacak

3- İmam-hatip ortaokullarında öğrenci aktarımı: Bu okulların sadece 5 inci sınıfına öğrenci alınacağından velinin söz konusu okula dilekçe vermesi durumunda ilköğretim kurumundaki öğrenci, adres kontrolü yapılmaksızın il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan kayıt bölgesindeki imam-hatip ortaokulunun aday kayıt bölümüne eklenecektir.

4- Üç yıl sonra İlkokul olacak okullarda öğrenci aktarımları: Bu okulların beşinci sınıfına öğrenci alınmayacak olup mevcut 5 inci sınıflar planlanan ortaokula toplu olarak aktarılacaktır. Mevcut 6,7 ve 8 inci sınıflar kademeli olarak 3 yıl sonunda okuldan ayrılacaklardır.

5- Üç yıl sonra ortaokul olacak okullarda öğrenci aktarımları: Bu okulların birinci sınıfına öğrenci alınmayacak olup 5 inci sınıflarına öğrenci alınacaktır. Mevcut 2,3 ve 4 üncü sınıflar kademeli olarak 3 yıl sonunda okuldan ayrılacaklardır,

6- İlkokul ve ortaokul bir arada olan okullarda öğrenci aktarımları: Normal veya ikili öğretim yapılabilen bu okullarda 2 farklı kurum kodu bulunmaktadır. Bu okullarda hem birinci sınıfa hem de beşinci sınıfa öğrenci alınacak olup mevcut öğrenciler öğrenimlerine devam edeceklerdir.

7- Üç yıl sonra İmam-hatip ortaokulu olacak okullarda öğrenci aktarımları: Bu okulların ilkokul 1 ve ortaokul 5 inci sınıflarına öğrenci alınmayacak olup 3 yıl süresince mevcut 2-4 ve 6-8 inci sınıflar kademeli olarak ayrılacaklardır. Ancak imam hatip ortaokuluna kayıt yaptırmayacak mevcut 5 inci sınıftaki öğrenciler planlanan ortaokula toplu aktarılacaktır.

8-Kademeli olarak ilkokula dönüşecek okulların 1-4 ve 6-8 İnci sınıflarına; ortaokula dönüşecek okulların ise 2-4 ve 5-8 inci sınıflarına kayıt bölgesinden öğrenci nakilleri yıl boyunca alınabilecektir.

9-Birden fazla ilkokula veya ortaokula aktarılmak istenen öğrencilerin şube bazlı aktarımı yapılamadığından toplu olarak bir okula aktarılacak ve bu okuldan adres uyumlu olarak diğer okullara nakilleri komisyon tarafından dengeli bir şekilde yapılacaktır.

10-Öğrenci aktarımları tamamlandıktan sonra 2-8 inci sınıfların hangi okulda öğrenim görecekleri veli bilgilendirme sisteminden vatandaşlarımızın bilgisine sunulacaktır.

Öğretmenlerin norm kadro fazlası olmamasına özen gösterilecektir

11-Özellikle dönüşümlü okullarda Öğretmenlerin norm kadrolarına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre aşırı norm değişikliğine neden olmadan öğrenci aktarımlarının titizlikle yapılması, öğrenci aktarımları yapılacak okul yöneticilerinin ihtiyaç duyulması halinde komisyona katılımlarının sağlanması, hiç bir veli ve öğrencimizin bu süreçte mağdur edilmemeleri için gerekli tedbirler alınacaktır.

Okul dönüşümleri konusunda ise;

1-İlkokul ve ortaokullarımızın tabelaları mevcut mavi renk korunarak .......İlkokulu ve .....Ortaokulu şeklinde düzenlenecektir. Resmî mühürleri ise İlkokulu Müdürlüğü ve .,. ..Ortaokulu Müdürlüğü şeklinde temin edilecektir.

2-Diğer taraftan ilkokul ve ortaokul bir arada normal öğretim yapılacak okulların katlarının ve öğrenci tuvalet-lavaboları ile öğrenci giriş kapılarının ayrılması gibi fiziki mekânlara ait düzenlemelere okullar açılmadan önce başlanılacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 06.08.2012 tarih ve 11683 sayılı yazısı için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber