Kütahya'da bayan girişimcilere ilk mikro kredi desteği sağlandı

Kütahya'da 10 girişimci bayana mikro kredi desteği sağlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, Kütahya Valiliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde yoksulluğu azaltmak ve Kütahyalı girişimci kadınların iş hayatına atılmalarına olanak sağlamak amacıyla uygulanan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kredileri düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Belediye Kültür Sarayı'ndaki törende konuşan Vali Kenan Çiftçi, 2003 yılının Ocak ayında bu proje ile tanışma fırsatı bulduğunu belirterek, şunları söyledi: ?Mikrokredi uygulaması ülkemizde de gittikçe yaygınlaşıyor. Kütahya'da da bu olacak. Kütahya'da yaptığımız anketlerde girişimciliğin desteklenmesi gerektiği sonucuna vardık. Aslında bu mikrokredi, girişimciliğin, insanların girişimcilik ruhunun desteklenmesidir. En büyük firmalara bakın. Bunlar bir anda büyük olmadılar, trilyonluk olmadılar. Bir anda bir sürü fabrikaları olmadı. Bir küçük işle başladılar ve geliştirdiler. Mikrokrediyle işe başlayan hanımefendilerin de işlerini geliştirip bin liradan bir milyon liralara, bir milyar liralara ulaşma imkan ve fırsatı var. İnşallah bu uygulama Kütahyamız'a, Kütahyalı girişimcilere çok ciddi faydalar, hanımefendilere ürettikleri malları satabilme, pazarlayabilme ve kendilerini geliştirebilme imkanları getirir. İnşallah daha fazla illere bu proje yayılır."

Vali Çiftçi, projeye katkı sağlayan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğü, İl Özel İdaresi, Kütahya Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası gibi yerel paydaşların yöneticilerine de teşekkür etti.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, projeyi Türkiye'ye getirenleri hayır ve minnetle yad ettiklerini belirterek, " Projeye katılarak kendisini ispatlayabilen, ailesine gelir sağlayan hanımefendilerin cesaretini kutluyorum. Uygulamadan daha fazla sayıda hanımefendinin yararlanmasını diliyorum." dedi.

Daha sonra, Vali Kenan Çiftçi, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcıları M. Haluk Saygı, Cengiz Horozoğlu, Mustafa İngenç ve Bilal Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Dr. Salih Akkaya ve katılımcılar tarafından ilk grupta yer alan kadınlara kredileri teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber