Bitlis'te kurtuluş coşkusu

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yılı törenlerle kutlandı. Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, 8 Ağustos günlerinin Bitlis için dayanışma, kaynaşma ve milletçe birlik olma sevincini ve hep birlikte tek hedefte birleşerek, milli onurumuzu koruma erdeminin yaşandığı tarihi günlerden biri olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda sabah saatlerinde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, "Yıllar önce atalarımız yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, işgale karşı kahramanca mücadele etmiş, sonsuza kadar bağımsız ve hür yaşamak uğruna başta canları olmak üzere her şeylerini feda etmişlerdir. Bitlis'i yeniden uygarlık coğrafyasının önemli merkezlerinden biri haline getirme gayretlerimiz devam ediyor." dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlerin ödülleri verildi. Şenlikler çerçevesinde saat 21: 00'de ise halk müziği konseri düzenlenecek.

Törenlere Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber