Çarşı Deresi denizle buluşacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ yetkilileriyle Gemlik Çarşı Deresi Rekreasyon Alanı Çalışmaları ve Kent Meydanı Projesi'nde yürütülen çalışmaları inceledi. Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, ilçenin Avrupai bir kent olması için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalıştıklarını söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi'nin boşaltılan eski minibüs garajı içindeki ikinci etap çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Recep Altepe ve Refik Yılmaz, yetkililerden de bilgi aldı. Çarşı Deresi'ni denizle buluşturacaklarını vurgulayan Altepe, 350 metrelik dere alanının üzerinin denize kadar olan bölümünü ivedilikle açacaklarını ifade etti. Bölgede ve tarihi köprü civarında 60 santimetrekarelik düşme belirlendiğini anlatan Altepe, hem zeminin hem de duvar düzenleme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini dile getirdi.

Bölgedeki dere kanalıyla denize akan kanalizasyon hatlarının da toplanıp arıtma tesisine bağlandığını vurgulayan Altepe, ?Gemlik Belediyesi ile uyumlu ve koordineli çalışmalarımız devam ediyor. Yaşanabilir ve daha çağdaş bir Gemlik için alt yapı, yatırım, rekreasyon projeleri ve kent meydanı projesini sürdürüyoruz. Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi'nin devamı olan bölgenin üzerinin açılması bizim için acil bir konuydu. Şimdi ivedilikle bu çalışmayı tamamlayacağız. Çarşı Deresi denizle buluşacak.? dedi.

Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir buçuk yıl önce başlattıkları hizmet hamlelerinin aralıksız sürdüğünü bildirdi. Yatırımlar yanı sıra alt yapı ve çevre konusundaki projelerin birbiri ardına yapıldığını vurgulayan Yılmaz, bölge için sel tehlikesi, kanalizasyon taşkını gibi olumsuz olayların önüne geçerken, turistik bir proje ortaya çıkaracaklarını kaydetti.

Avrupa'nın birçok ünlü kentinden örnekler sunan ve o kentlerde denizin, derelerin kent içinden geçtiğini hatırlatan Refik Yılmaz, Çarşı Deresi'ni Kent Meydanı Projesi ile bütünleştiren bu projenin de Gemlik'e başka bir hava katacağını söyledi. Refik Yılmaz, ?Gemlik Avrupai bir kent olacak.? diye konuştu. Yılmaz, eski minibüs garajını, İstiklal Caddesi üzerinden İbrahim Akıt Caddesi üzerine bağlayan

tarihi köprünün de aslına uygun restore edilerek hizmet vermeye devam edeceğini tekrarladı.

Recep Altepe, Refik Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Atatepe Tesisleri inşaat alanına giderek yapılan çalışmalar konusunda bilgi aldı. Atatepe Turistik Tesisleri'nin açılış töreni 13 Ağustos Pazartesi günü iftar programı öncesi yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber