Mamaklılar Bedirhan Gökçe ile şiire doydu

Ankara Mamak Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Bedirhan Gökçe'yi ağırladı. Geçen yıl Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ilk defa Mamak'ta sahneye çıkan Gökçe, bu yıl yeniden Mamaklılara şiir ziyafeti sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ünlü şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın ?Memleket İsterim? adlı şiiriyle konserine başlayan usta şiir yorumcusunu dinlemeye gelen binlerce Mamaklı şiir sever, Gökçe'nin başından geçen olaylar ve anlattığı fıkralarla gülümserken, seslendirdiği şiirleriyle de duygu dolu anlar yaşadı. Abdürrahim Karakoç'un ?Mihriban? adlı eserini de seslendiren Gökçe, konserin sonlarına doğru ?Ramazan Paketi? adını verdiği ve seslendirdiği kaside ve ilahilerle alandakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Konser sonunda Başkan Akgül, Gökçe'ye anne ve babasının geçtiğimiz yıl Ramazan ayında konser sırasında çekilmiş fotoğraflarını hediye ederek jest yaptı. Duygularını gizleyemeyen Gökçe, "Bu çok büyük bir jest. Hiç beklemediğim bir şeydi. Her şeyin yeri dolar ancak anne ve babanın yeri asla dolmaz. Çok duygulandım.? dedi.

Ankara'da geçirdiği çocukluk günlerini dinleyicilerle paylaşan Gökçe, Mamak'ın son yıllarda çok değiştiğini belirterek, "Mamak'ta artık neler var neler. Çocukluğumda Mamak denilince aklımıza cezaevi gelirdi. Artık Mamak'ta lunapark var, bu meydan var, güzellikler var. Kendisini tanımaktan çok mutluluk duyduğum Mamak Belediye Başkanımıza, bu program için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mamaklılara da Başkan Akgül'ü seçtikleri için teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, etkinliklerle Ramazan ayını dolu dolu geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Mesut Akgül, "Mamaklı hemşehrilerimiz teravih namazının ardından evlerine çekilmiyor. Vatandaşlarımız Ramazan etkinlik alanımızda, düzenlenen iftar programlarımızda, mahalle iftarlarımızda kaynaşıyor birlik ve beraberliğini pekiştiriyor.? şeklinde konuştu.

Konseri, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Meclis Üyeleri Âdem Avan, Cihan Ünlü, Nidaver Akbayır, Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu ve çok sayıda vatandaş izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber