Heyelanda mahsur kalan kanser hastası için afet ekipleri seferber oldu

Samsun'da etkili olmayan devam eden sağanak yağış, sabaha karşı yine sel felaketine ve heyelanlara neden oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehrin Ondokuz Mayıs ilçesinin dağ köylerinde aralarında hastaların da bulunduğu çok sayıda insan, su basan evlerinde mahsur kaldı. Elma Çukuru köyünde kanser ve böbrek hastasını almak isteyen Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 helikopteri aşırı sisten dolayı inemeyince kurtarma görevi, arama kurtarma timlerine düştü.

Sabahın ilk ışıklarıyla yola düşen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma Timi, Samsun İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibi, Samsun Off-Road Kulübü Arama Kurtarma Timi ve İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle hastalara oluşmak için yola çıktı. Yaklaşık 20 kilometrelik yolda meydana gelen yer yer yol çöküntüleri, asfalt kırılmaları, toprak kaymaları ve devrilen ağaçlar sebebiyle zaman zaman kapanan yollar, iş makinelerinin uzun uğraşlarıyla açıldı.

Yoğun mücadele ve tehlikeli anların ardından gırtlak kanser hastası Hüseyin Güner'in(52) evine ulaşıldı. 2 gün günde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Servisi'nden taburcu olan 7 çocuk babası Hüseyin Güner, konuşamayınca kurtarma ekiplerine derdini kağıda yazarak anlattı. Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Güner, acil durum yaşaması halinde yolların açık olmasını istediği için yardım çağırdığını kaydetti. Evinin su bastığını dile getiren eşi Hava Güner(52) ise kurtarma ekiplerine teşekkür ederek, yetkililerden elektrik yardımı istedi. Ailenin yaşadığı ev ise her an olası bir heyelanda sürüklenme tehlikesi geçiriyor.

İtfaiye ekipleri tarafından Off-Road aracına bindirilen Hüseyin Güner, yolda bekleyen ambulansta sağlık taramasından geçirildikten sonra tekrar evine getirildi. Elektrikleri kesilen aileye elektrik verilmesi için de çalışma başlatıldı. Elma Çukuru'ndaki diğer hasta olan diyaliz hastası olan Muhammet Tok'a ulaşmak için yol açma çalışmaları devam ediyor. Ulaşılması halinde ilk tedavisi ambulansta yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber