Seramik projesi 6 ülkeden 28 öğrenciyi buluşturdu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Avrupa Birliği Kulübü'nün Seramik Efsanesi Projesi, 6 ülkeden 28 öğrencinin katılımıyla başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edildiğini söyleyen OKÜ Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu, projeye Türkiye, Bulgaristan, Estonya, Slovenya, Letonya ve Polonya'dan 28 öğrencinin katıldığını belirtti. Grubun, takım çalışması, oryantasyon ve şehir hakkında eğitimler aldığını ifade eden Efeoğlu, "Değişik ülkelerden gelen öğrencilerimiz, kendilerine ait seramik eserlerini ortaya çıkartıyorlar. Kendi kültürlerini, kendi değerlerini seramik çamuruyla şekillendiriyor ve bir kültür alış verişi oluşuyor. Atölye çalışmaları sonrasında üniversitenin seçtiği alanda halka açık sergi düzenlenmesi planlanıyor.? dedi. Uluslararası kaynaşmanın günümüzde yüksek öğretimde inovasyon sürecine olumlu etkisi olduğunu kaydeden Efeoğlu, ?Osmaniye için güzel bir örnek olarak değerlendirilen bu proje, üniversite gençlerinin gelişimine katkıda bulunuyor." diye konuştu.

Seramiğin resim ve kültürü bir arada bulunduran bir sanat kolu olduğunu belirten Program Koordinatörü Yunus Yılmazer ise ?İnsanların beynindeki düşüncelerini sanatsal olarak aktarmada kullanılan en iyi malzeme seramik çamurudur. Seramik eserler en uzun süre kalıcı olan eserlerdir. Arkeolojik çalışmalara baktığımızda geçmiş tarihleri yazmada en büyük etken malzeme seramiktir. Seramik, asırlar öncesinin kültürünü günümüze taşıyan önemli bir etken malzemedir. Bugünün kültürünü yarına taşımak için de seramik sanatına önem vermeliyiz. Bu projenin asıl amacı da kültürel değerleri yarınlara taşımaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber