İki bakanlığın 'asfalt' polemiği

Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu Anadolu'da mayın patlama olaylarının artması üzerine başlayan "asfalt yol" tartışması, Maliye ile Milli Savunma bakanlıkları arasında polemik konusu oldu

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, önceki gün temmuz ayı ve ilk 7 aylık bütçe sonuçlarını açıkladığı basın toplantısı yaptı. Unakıtan'a, yolların asfaltlanmaması nedeniyle terör örgütlerinin daha kolay eylem yaptıkları yönündeki eleştiriler hatırlatıldı. AKP hükümeti döneminde Cumhuriyet tarihinde yapılan yollardan daha fazla, 6 bin kilometreye yakın yol yapıldığım belirten Unakıtan, bu konuya ilişkin olarak bütçede öncelikleri bulunduğunu kaydederek şunları söyledi: "Yol yapılamadı, asfalt yapılamadı diye bir derdimiz yok.

Ödenek vermeye hazırız
Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kuvvetlidir. Fidan gibi gençlerimizin ölmesine neden olacak herhangi birşeye hiç göz yumamayız. Oralarda o asfaltları yapabilecek güçtedir. Bizden talep edildiğinde her türlü ödeneği vermeye de hazırız. Ödeneksizlikten dolayı yol yapılamaması gibi birşey yoktur. Eğer öncelikle yapılması gerekiyorsa onun ödeneği de hazırdır."

Milli Savunma Bakanlığı'nca dün konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: "Konuyla ilgili basında çıkan haberler ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yol asfaltlama ihtiyaçlarına ait aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Milli Savunma Bakanlığı'nca TSK'nın harekât yol ihtiyaçları ve öncelikleri hakkında zamana bağlı kalınmaksızın her yıl ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulmaktadır. Yol asfaltlama ihtiyaçları, bütçe olanakları kapsamında değerlendirilmekte ve imkânlar ölçüsünde yatırım programına alınarak karşılanan ve karşılanamayan talepler olmak üzere Milli Savunma Bakanlığı'na bildirilmektedir.

4 bin km talep ettik
2005 yılında iç, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgeleri için talep edilen yaklaşık 4000 km'lik yolun bakım, onarım, kapasite artırımı ve asfaltlama ihtiyaçlarına karşılık, bakanlıkların imkânlarını zorlayarak karşılanan miktar 1205 km civarındadır."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber