Burdurlu esnaflar Somalili muhacirlere iftar verdi

Somali´deki şiddet olaylarından kaçan ve Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Komiserliği tarafından 5 yıl önce Burdur´a yerleştirilen Somalili muhacirlere, Oğuz Eğitim Kurumları tarafından Alpaslan Ali Can Koleji´nde iftar verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İftara çok sayıda Somalili mülteci ve Burdurlu katıldı. Gözyaşları içinde yapılan duaların ardından birlikte oruçlar açıldı.

Somalililer bu yıl ilk defa Burdurlu Ensarlarla birlikte ilk defa iftar yaptıklarını söylediler. Türkiye'ye geleli 4 yıl olduğunu belirten Abdul Kadir Sultanali, ilk defa Türklerle beraber iftar yaptığını söyledi. Türkiye'de kalmaktan çok mutlu olduğunu anlatan Sultanali, Türk vatandaşı olmak istediğini aktardı. Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Muhammed Ahmed ise iftarı düzenleyenlere teşekkür etti.

İftardan sonra konuşan Oğuz Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Işık ise Somali'de yaşananların Türkiye'de derinden hissedildiğini belirtti. Herkesin ailesiyle, akrabalarıyla iftar yaptığını ama ülkesinden çok uzakta olan Somalili Muhacirlerle iftar yapmanın ayrıcalık olduğunu ifade eden Başkan Işık, ?Bu güzel akşamda Somalili kardeşlerimizle iftar yapma fırsatı verdiği için Rabbimize şükrediyoruz. Bizi kırmayıp geldikleri içim muhacir kardeşlerimize teşekkür ediyorum.? dedi.

Burdur'da ki muhacir Somalililere dünyanın dört bir yanında bulunan hizmet erlerinin sahip çıktığını anlatan AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik de ?Ülkemizde de zor durumda kalan herkese sahip çıkıyorlar. Bu hizmeti ilimizde de Somalili kardeşlerimize vermekten çok mutlu oluyoruz.? dedi.

Burdurlular olarak Somalililere sahip çıktıklarını anlatan Milletvekili Bayram Özçelik, onların bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Burdur´da 13 evde yaşamını sürdüren ve hayatlarından memnun olduklarını belirten Somalili mülteciler, Türkiye´de kalmak istediklerini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber