Kimse Yok Mu: Zekat ve fitreleri Arakan'a verelim

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şube Müdürü Mevlit Kızılay, vatandaşlara, zekat ve fitrelerini Arakan'a vermeleri çağrısında bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay, cep telefonlarından da 54 ARAKAN yazıp 5777'ye gönderildiği taktirde 5 TL'lik bağış yapılabildiğini belirtti.

Mevlit Kızılay, Arakan'daki Müslümanların çok zor durumda olduğunu söyledi. Yaşanan olaylardan dolayı Myanmar'dan kaçarak Myanmar-Bangladeş sınırına yerleşen Arakan müslümanlarının, mülteci kamplarında tam bir insanlık dramına maruz kaldıklarını ifade eden Kızılay, ?Ölüm korkusu ve can pazarının yaşandığı Myanmar'dan Bangladeş'e sığınan ve en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan Arakan Müslümanlarının sayısının yüz binlere ulaştığı ifade ediliyor.? dedi.

Kimse Yok Mu yardım ekibinin, Bangladeş-Myanmar sınırında yardım çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Kızılay, ?Evlerini terk edip mülteci kamplarına yerleşen ve uygunsuz sağlık koşullarında yaşam mücadelesi veren Arakan Müslümanlarına yönelik yardımlar 5 Ağustos itibariyle 90 bini aşkın kişiye ulaştırıldı. Ancak yeterli değil. Daha fazla yardıma ihtiyaç var. Bu sebeple Ramazan ayında zekat ve fitrelerin Arakan'a verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Biz de Sakarya'dan kardeşlerimize destek olmayı istiyoruz.? diye konuştu.

Sakarya'da fitre ve zekatlarını Arakanlı Müslümanlara göndermek isteyenlerin 0 264 273 8585 ve 0533 302 3704 numaralı telefonu arayabileceklerini ve makbuz karşılığında bağışta bulunabileceklerini vurgulayan Kızılay, ayrıca cep telefonlarından 54 ARAKAN yazıp 5777'ye gönderildiği taktirde 5 TL'lik bağış yapılabildiğini de hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber