Erdoğan'ın Diyarbakır konuşması orduyu kızdırır mı?

Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Los Angeles Times gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Kürtlere karşı hatalar yapıldığını kabul ettiğini belirtti. Haberde, Erdoğan'ın bu çıkışının AB tarafından memnuniyetle karşılanabileceği ancak ordu ve Türkiye'deki milliyetçi cephe arasında kızgınlık yaratabileceği belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini değerlendiren Los Angeles Times gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Kürtlere karşı hatalar yapıldığını kabul ettiğini belirtti.

Amberin Zaman imzalı haberde, Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, hükümetlerin Kürtler'e karşı hatalar yapıldığını kabul ettiği ifade edildi.

Haberde, Erdoğan'ın bu çıkışının AB tarafından memnuniyetle karşılanabileceği ancak ordu ve Türkiye'deki milliyetçi cephe arasında kızgınlık yaratabileceği belirtildi.

Başbakan Erdoğan tarafından dile getirilen bu kabulün Türk liderler tarafından ilk kez dile getirildiği vurgulanan haberde, konuşmanın yapıldığı Diyarbakır için,

"Güneydoğu'da sorunlu Kürt bölgesinin en büyük şehri ve Kürt milleyetçiliğinin yatağı" tanımlaması yapıldı.

Erdoğan'ın "Kürt sorunu benim sorunumdur, hepimizin sorunudur" dediği belirtilen haberde, bu sözün kalabalık tarafından "çılgınca alkışlandığı" ifade edildi.

KÜRTLER 14 MİLYONMUŞ

Türkiye'de tahminen 14 milyon Kürt'ün yaşadığını belirten Zaman, haberinde Kürtlerin birbirini takip eden hükümetler tarafından dışlandığını ve "Dağ Türkleri" olarak adlandırıldığını iddia etti.

Haberde ayrıca "Etnik kimliklerinin kabul edilmesini isteyen binlerce Kürt eylemci hapse atıldı ya da işkence gördü" ifadeleri yer aldı.

Türkiye'nin AB üyeliği hedefinin Kürtler üzerindeki baskıları azalttığına işaret edilen haberde, AKP'nin de bu doğrultuda, Kürtlere birtakım haklar sunduğu belirtildi.

Öte yandan haberde ayrıca, uzmanların PKK ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalara dikkat çektiği ve bu çatışmaların, reformların toplum tarafından tepki görmesine neden olabileceği vurgulandı.

Amberin Zaman, bazı uzmanların, PKK'nın tekrar etkinliğini arttırmasındaki amacın, Türk Hükümeti'ni anlaşma masasını oturtmak olduğunu savunduğunu belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarının Kürt liderler arasında da olumlu karşılandığı ifade edilen haberde, PKK için "Ayrılıkçı isyancı grup" tanımlaması yapıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber