İşadamları destek oldu, Mitroviça'ya defin hizmetleri binası ve cami yapıldı

Hayırsever işadamı Zeki Konukoğlu tarafından Kosova Cumhuriyeti'nin Mitroviça şehrinde yaptırılan Cenaze ve Defin Hizmetleri binası ve Sanko - Konukoğlu Ailesi Camii düzenlenen törenle açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışa İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığındaki İnegöl heyeti yanı sıra Kosova Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fahruş Recepi, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosova Demokratik Türk Partisi milletvekilleri Fikrim Damga, Müfera Şinik, Kosova Demoratik Türk Partisi Prizren Şube Başkanı Levent Buş, Ticaret ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Cüneyt Useybo, Mitroviça Birlik Türk Derneği Başkanı Erdoğan Muhammet, Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Zekeriya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Mutluyum, sevinçliyim. Geçmiş yılda konuştuğumuz, projelendirdiğimiz bir şeyi bu gün hayata geçiriyoruz. Biz Zeki Konukoğlu beyle buraya gelip iftar çadırına misafir olduğumuzda, burada bir cami ve cenaze hizmetleri binasının yapılmasını konuşmuştuk. Allah herkese geçinden ölüm versin, sağlıklı ömür versin ama bizler inanan insanlarız, dünyanın nihayetinin olduğunu, ama ölüm sonrası ebedi bir âlemin olduğunu biliyoruz ve inanıyoruz. Dolayısıyla doğumdan ölüme kadar insanın geçirdiği hayat çok önemlidir. Temennim odur ki Mitroviça'daki insanlar buradan iyi hizmet alırlar. Ayrıca biz İnegöl Belediyesi olarak 3 yıldır iftar çadırı açıyoruz. Bu mutluluğu bize yaşatan Mitroviçalılara teşekkür ediyoruz. Mutluluk diyorum çünkü fazla olanlar vermeliler birilerine yardımcı olmalılar." dedi.

Konuşmaların ardından tekbir ve dualarla açılışı gerçekleştirilen camide ilk Kur'an-ı Kerim tilavetini Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kara gerçekleştirdi. Daha sonra okunan ezanın ardından ikindi namazı kılındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber