Tümörden yüzünün yarısını kaybeden kadın sadece çorba içebiliyor

İzmir'de çene kemiğinde çıkan tümör nedeniyle yüzünün yarısını kaybeden Fidan Battal, çene nakli için başvurduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çenesinin mevcut durumu nedeniyle nakil yapılamayacağını öğrenince umudu yerini hayal kırıklığına bıraktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de yaşayan bir çocuk annesi Fidan Battal (37), 5 yıl önce çene kemiğinde tümör olduğu belirlenince Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat oldu. Dişleriyle birlikte sağ çene kemiği ve yanağının bir kısmı alınan Battal, burnundan mama ile beslenmeye başladı. Bir süre sonra kaval kemiğinden çene kemiği yapılması arayışlarına başlayan Battal, bir tanıdıklarının önersisiyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Ameliyat edilen Battal'a kaval kemiğinden çene yapıldı. Ancak Battal'ın iddiasına göre ameliyat başarısız oldu ve sağlam olan sol çenesinde de kayma meydana geldi.

Geçirdiği operasyonların ardından psikolojisi bozulan ve tedavi görmeye başlayan Fidan Battal, yapılan yüz nakillerinin ardından yeniden umutlandı. Çene nakli olmak isteyen Battal, eşi Fikri Battal ile birlikte Türkiye'nin ilk ve dördüncü yüz nakillerinin yapıldığı Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi doktorları tarafından muayene edilen Battal'a çenesinin mevcut durumu nedeniyle nakil yapılamayacağı söylendi.

Artık son umudunun yurtdışındaki hastaneler olduğunu anlatan Fidan Battal, "Yıllardır yemek yiyemiyorum. Sadece çorba içebiliyorum. Dişlerim çürüdü ama ağzımı açamadığım için çekilemiyor. Dayanılmaz diş ağrıları çekiyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Geçtiğimiz günlerde bir hastanede hayvan kemiğinden çene yaptılar. Benim de sesimi duysunlar. Sürekli ağrı kesici kullanıyorum. Geceleri uyuyamıyorum. Eğer Türkiye'de beni tedavi edebilecek bir doktor yoksa yurtdışında tedavi olabilmem için yardımcı olsunlar" dedi.

Eşini tedavi ettirebilmek için gitmediği hastane kalmadığını söyleyen Fikri Battal ise, "Hiçbir hastane kabul etmeyince sinir krizi geçirip Sağlık Bakanlığı'nın 184 hattını aradım. Kızgınlıkla bütün doktorları öldüreceğimi söyledim. Hakkımda yakalama kararı çıktı. 5 bin lira ceza yazıldı. Ödemezsem Ekim'de cezaevine gireceğim. Biz sağlık sorunlarıyla mücadele ederken bir de bunlarla uğraşıyoruz. Tek istediğim eşimin ağrılarının dinmesi ve yemek yiyebilmesi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber