Devlet ve SSK hastanelerinin ortak kullanımını öngören protokolün yalnızca SSK'lılarca kullanıldığı belirlendi.

Haber Giriş : 30 Eylül 2003 06:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet ve SSK hastanelerinin ortak kullanımını öngören protokolün yalnızca SSK'lılarca kullanıldığı belirlendi.

Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının birlikte yürüttüğü ?Devlet ve SSK hastanelerinin ortak kullanımını öngören protokolü? yalnızca SSK'lıların kullandığı belirlendi. Ortak kullanım protokolü, isteyen SSK'lıların devlet hastanelerine ve sağlık ocaklarına, isteyen devlet memurlarının da SSK hastanelerine gidebilmelerine imkan sağlıyor.

Ortak kullanım protokolünün uygulandığı 10 ilde devlet hastanelerinde bakılan SSK'lı sayısı, toplam hastaların yaklaşık yüzde 30'una ulaştı. Emekli Sandığı'na bağlı devlet memurları ise ?gidebilme hakları' bulunmasına rağmen SSK hastanelerini tercih etmiyor. Sadece, Çalışma eski Bakanı Yaşar Okuyan zamanında yapılan ve teknik donanımı yüksek seviyedeki Yalova SSK Hastanesi yoğun biçimde devlet memurlarının akınına uğruyor. Diğer illerdeki SSK hastanelerine gelen günlük devlet memuru sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor. SSK'lılar için devlet hastanelerinde irtibat büroları ve eczaneler açılırken, memurların rağbet etmemesi nedeniyle SSK hastanelerine ayrı birimler kurulmadı.

SSK Ulus Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Uğur Yıldız, hastanelerine günde sadece birkaç devlet memurunun geldiği bilgisini verdi. SSK'lıların yanında yıllardır Bağ?Kurlulara da hizmet verdiklerini belirten Yıldız, ortak kullanımın yalnızca SSK'lılara yönelik çıkarıldığı yönünde yanlış bir kanaat oluştuğunu ifade etti. SSK'lıların devlet hastanelerine gidebilmeleriyle, devlet hastanelerinin iş yükü yaklaşık yüzde 30 arttı. Bazı SSK'lılar da aynı rahatsızlığı için önce SSK hastanelerine, daha sonra da karşılaştırma yapmak için devlet hastanelerine gidiyor. Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Mahmut Koç, günlük ortalama 700 kadar SSK'lıya baktıklarını vurgulayarak, artan yoğunluk nedeniyle yer sıkıntısı çekmeye başladıklarını kaydetti. Dışkapı SSK Hastanesi Acil Servisi'ne ise daha önce günlük 2 bini aşkın vaka gelirken, ortak kullanımdan sonra bu rakamın yarı yarıya azaldığı öğrenildi. ?Ortak kullanım protokolü' İstanbul, Ankara, İzmir, Yalova, Sivas, Rize, Bolu, Düzce, Kocaeli ve Adapazarı illerinde uygulanıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber