Hayvanseverler, köpek ölümlerini Başbakanlık'a şikayet edecek

Antalya'nın Alanya ilçesinde belediye çöplüğüne atılan onlarca kedi ve köpek cesedine tepki gösteren hayvanseverler, konuyu rapor halinde Başbakanlık'a taşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çöp alanının yakınında bulunan Köpek Çiftliği'ne de Demirtaş Belediyesi tarafından çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle 2 bin lira para cezası verildi.

Alanya'ya bağlı Demirtaş Belediyesi'ne ait çöp depolama alanında yaklaşık 1 hafta önce hayvanseverler tarafından yaklaşık 40 kedi ve köpek ölüsü bulunmuştu. Konuyla ilgili Jandarma ve Demirtaş Belediyesi soruşturma başlatı. Demirtaş Belediyesi tarafından köpeklerin çöplük alanına atarak çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle bölgede bulunan köpek çiftliğine 2 bin lira para ve uyarı cezası tanzim edildi. Belediye ekipleri kedi ve köpek ölülerinin bulunduğu alanı temizleyerek dezenfekte etti. Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığı da çiftlikte görevli 1 veteriner ve 3 personelin ifadesini aldı. Hayvan severlerde konunun peşini bırakmayacaklarını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dosya göndereceklerini belirtti.

Kedi ve köpek ölülerinin çöplüğe atılmasının insanlığa sığmadığını ifade eden hayvan sever Tülay Avcı, belediyenin görevi yapmadığını ifade etti. Köpeklerin hasta olması halinde çevre sağlığının ciddi tehdit altında olabileceğine dikkat çeken Avcı, "Suç duyurusunda bulunacağız. Temel haklar ve ödevler olarak yazılı bir rapor halinde de Başbakan'a bildireceğiz. Aışalaşmış, kısırlaştırılmış köpek neden öldürülüyorlar. Benim anlayamadığım konu bu. Köpek çiftliğinden bize bilgi verilmesini istiyoruz." dedi.

Alman hayvansever İnge Himssler de köpeklerin öldürülmesine üzüntü verici olduğunu söyledi. Daha önce de buna benzer bir konu yaşandığına dikkat çeken Hülya Altay'da her 2 konuyu da Valilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ve Başbakanlık'a bildireceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber