İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakan, iki Bakana sormalı: Kadroların üçte biri boş kalacağı bilinerek neden ilana çıkıldı?

ÖSYM'nin açıkladığı verilere göre atama yapılması için ilana çıkılan 6 bin 758 kadronun 2 bin 492'i adedi boş kalmıştır. Yani kadroların üçte biri boş kalmıştır. Boş kalan kadroların ise 1.821 adedi Diyanet İşleri Başkanlığına, 405 adedi Sağlık Bakanlığına aittir. Peki, Devlet yeterli imam hatip veya ilahiyat mezununun ÖMSS'ye girmediğini bilmesine rağmen, neden ilana çıkmıştır?... Bakan Faruk Çelik ve Bakan Fatma Şahin konuyla yeterince ilgilenmediği için bu sorun ortaya çıkmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KILAVUZDAKİ HATA TERCİH İŞLEMLERİ DEVAM EDEREKEN UYARIMIZ ÜZERİNE DÜZELTİLDİ

ÖMSS tercih işlemleri devam ederken, kılavuzda dahi hata yapıldığını belirtmiştik. Bu hata uyarımız üzerine 3 gün sonra giderilebilmişti. Ancak, ÖMSS'de daha büyük hatalarda yapıldı.

Manşet detayında da belirtildiği üzere, kadroların üçte biri boş kalmıştır.

BAZI KADROLARA YETERLİ BAŞVURU OLMAYACAĞI BİLİNMESİNE RAĞMEN TEDBİR ALINMADI

Kadroların boş kalmasında en büyük nedenin, KPSS'de yaşanan bir sorun olduğu görülmektedir. Kurumların istediği bölüm mezuniyetinden sınava giren aday var mıdır, yok mudur incelenmemiştir. Örneğin bu ÖMSS sonuçlarına göre sınava giren İmam Hatip Lisesi, İlahiyat önlisans veya ilahiyat mezunu aday var mıdır, yok mudur yeterince incelenmemiştir. Eğer incelenmiş olsaydı, lisans düzeyinden ilana çıkılan 450 imam hatip kadrosunun 447'si boş kalmazdı. Eğer incelenmiş olsaydı, ilana çıkılan 499 kur'an Kursu öğreticisi kadrosunun 497'si boş kalmazdı.

ÖSYM verileri açıklamadığı için elimizde net olarak sayılar yok. Ama sonuçlar bunu göstermektedir. Peki bu işi organize eden kurumlar neden bunu göremeden işlem yapmıştır?

Sonuçlara baktığımızda, işin daha başlangıç aşamasında şunun yapılması gerektiğini tespit ediyoruz... İşlemler sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı pekala GİH sınıfından memur almaya yönlendirilebilirdi. Diyanet bunu yapmak yerine, yüzde 3'ü zorunluluğunu Din Hizmetleri Sınıfındaki kadrolar ile doldurmaya çalışmıştır. Kanunda yer alan yüzde 3 sorumluluk şartı yerine gelsin diye yapılan bu uygulama, sadece göz boyamaktadır. Bürokratların öncülük ettiği gözboyama işlemine ise Bakanlar eşlik etmiştir.

15 OLAN TERCİH KISITLAMASI İÇİN TEDBİR ALINMADI

Yine bir önemli husus da şudur: Daha tercihler devam ederken 15 olan tercih sayısının 30'a çıkarılmasını istemiştik. KPSS'ye dahi şamil edilen bu uygulama, engelli adaylardan esirgenmiştir. Bu nedenle de bazı memur unvanlı kadrolar boş kalmıştır. Bu konudaki olumlu öneriler dahi hayata geçilememiştir. Neden olumlu önerilere dahi kulak tıkanmaktadır. Böyle idari işlem yapılır mı?

Sonuçta Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir toplantıda, kadroların üçte biri boş kalacak şekilde, organizasyon yapılmıştır. Bu konuda ilgili Bakanların bir özeleştiri yapması gerekmektedir.

ÖZÜRLÜLÜK DURUMUNA GÖRE YERLEŞTİRME YAPILMADI

Şuan ÖMSs sonuçları açıklanmış görünmektedir. Ancak bu sonuçlar bir çok kurumu sıkıntıya sokacaktır. Zira yerleştirmeler yapılırken özür durumu dikkate alınmamıştır. Oysaki sınav buna göre yapılmıştı. ÖMSs sonuçları ile duyma özürlünün santral memuru, görme özürlünün hizmetli olması mümkün kılınmıştır. Uyarılara rağmen bu konuda da tedbir alınmamıştır.

Tüm bu tespitler, yetki verilen Bakanların konuyu yeterince sahiplenmediğini ve ilgilenmediğini göstermektedir. Bu nedenle, Başbakan Erdoğan'ın neden bile bile boş kalınacağı bilinerek ilana çıkıldığını Sayın Faruk Çelik'e ve Sayın Fatma Şahin'e sorması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber