Teröristerden ikisi daha yakalandı

Van Valiliği, Başkale ilçesinde yola döşedikleri mayını askeri aracın geçişi sırasında patlatan teröristlerden 2'sinin yakalandığını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Olay sonrası kaçan teröristlerin yakalanması maksadıyla yapılan operasyon faaliyeti sonucunda biri yaralı olmak üzere 2 bölücü terör örgütü mensubu, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet Rus yapımı savunma tipi el bombası, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet el dürbünü, 1 adet olayı görüntülemek için kamera, 13 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, muhtelif sayıda kaleşnikof piyade tüfeği fişeği boş kovanı, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği kütüklüğü, 8 kutu ilaç, 2 adet terörist kıyafeti ile birlikte yakalanmışlardır" ifadeleri yer aldı.

Saldırıya karışan teröristlerin 3 kişi olduklarının belirlendiği ifade edilen açıklamada, "Çıkan çatışmada yaralandığı tahmin edilen ve olay bölgesinden kaçan teröristin yakalanması için Jandarma Özel Harekat Timleri'nin bölgede arama tarama faaliyeti devam ediyor. Diğer yaralı teröriste ilk yardım olay mahallinde güvenlik kuvvetleri tarafından yapılmış ve müteakiben süratle tedavisinin yapılması maksadıyla sağlık kuruluşuna sevki sağlanmıştır. Olayla ilgili olarak Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen talimat doğrultusunda ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak halkımızın can ve mal güvenliği ile huzur ve mutluluğunu sağlamak maksadıyla bölücü terör örgütüne karşı mücadelemiz tüm bölgede devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. - Van

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber