14 yaşındaki kız öğrenciyle kaçan öğretmen yakalandı/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisinden 20 yaş küçük öğrencisini kaçırıp tecavüz eden öğretmen Mesut Temizkan Sakarya'da yakalandı. SABAH'ın izlediği operasyonda, Başbakan'ın "Bulun" dediği 14 yaşındaki A.A. da kurtarıldı

Kendisinden 20 yaş küçük, 14 yaşındaki kız öğrenci A.A.'yı kaçırıp tecavüz etmekle suçlanan ve 190 gündür her yerde aranan Mesut Temizkan kıskıvrak yakalandı. Temizkan, Sakarya Kocaali'de Kestanepınar Köyü'nde bir köy evinde bulundu. SABAH'ın da izlediği operasyonda A.A. da aynı evde bulunarak kurtarıldı. SABAH Özel İstihbarat, aylardır jandarma ve polis tarafından her yerde aranan Mesut Temizkan ile öğrencisi A.A.'nın izini bir ay boyunca titizlikle sürdü. Adres bilgilerine ilişkin istihbaratı değerlendiren ve eve operasyon yapan Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de silahlı olan Temizkan'ı evdeki bir yatağın altına gizlenmiş halde buldu.

HEMEN SİLAHINA SARILDI

Jandarma ekiplerini karşısında görünce panikleyen öğretmen Temizkan, silahını çekerek "Kan akıtırım" diye tehditler savurmaya başladı. Bu sırada zanlının ateşlediği silahtan çıkan kurşun şans eseri kimseye isabet etmedi. Kısa sürelik boğuşmanın ardından etkisiz hale getirilen Mesut Temizkan, gözaltına alınarak Kocaali İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu da katkılarından ötürü SABAH'a teşekkür etti. Silahı elinden alındıktan sonra jandarma tarafından kendisine soru sorulmadığı halde sürekli açıklama yapmaya başlayan Mesut Temizkan, "Bu, namus meselesi. Hepimiz insanız. Ben terörist değilim. Yarın zaten teslim olacaktım" dedi. Nefes kesen operasyonu baştan sona görüntüleyen SABAH ekibini görünce de "Kamera istemiyorum" diye bağırdı. Jandarmadaki sorgusu tamamlandıktan sonra savcılığa çıkarılan Temizkan, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Genç öğrenci ise geçici olarak bir çocuk yurduna yerleştirildi. Temizkan'ı evinde barındırdıkları tespit edilen İsmail Demir ve eşi ile Coşkun Kuru ve eşi Sibel Kuru da gözaltına alındı.

KİŞİ YARDIMDAN TUTUKLANDI

Mesut Temizkan Söğütlü İlçesi Akarca Türk-Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu'nda teknoloji dersine giriyordu. Bir çocuk babası 34 yaşındaki Temizkan, 2011'de, 3. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki A.A. ile yakınlaştı. Genç öğrenciyi kandırarak kendisine bir şekilde bağlayan Temizkan, 30 Ocak 2012'de öğrencisini kaçırdı. Tecavüz ettiği çocuğu kısa süre sonra ailesine teslim eden Mesut Temizkan ailenin şikâyetçi olması üzerine aranmaya başlandı. Bu sırada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da açığa alındı. Mesut Temizkan 17 Nisan 2012 günü yine sahneye çıktı ve annesiyle Sakarya'daki Toyota Hastanesi'ne diş tedavisi için giden A.A.'yı tekrar kaçırdı. Hastaneden kaçırma olayında kendisine yardım eden ağabeyi ile birlikte 4 kişi, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fakat Mesut Temizkan ısrarla kaçmayı sürdürdü. Bu arada Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ilk kaçırma olayı ile ilgili "çocuğa cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçlaması ile hakkında dava açtı. 23 Mart günü de Mesut Temizkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ

Aylarca kaçak yaşayan Mesut Temizkan'ın yakalanması için jandarma özel ekip kurdu. Ailesi, atv'de yayınlanan Serap Ezgü'nün sunduğu "Yeniden Başlayalım" adlı programda tam 45 gün canlı yayına katılarak yetkililerden kızlarının bulunmasını talep etti. Türkiye'nin gündemine oturan öğrenci A.A. için Başbakan Tayyip Erdoğan da devreye girdi ve çocuğun bulunması talimatını verdi. Öğretmen Mesut Temizkan'ın akrabası olduğu iddia edilen E.E.'ye ait sahte pasaport ile yurtdışına çıktığı bile ileri sürülmüştü. A.A.'nın babası Fikri A. ise yaptığı açıklamada, "Kızım daha 14 yaşında. Onu kandırarak zorla sahip oldu. Kızımızın sonuna kadar arkasındayız" demişti.

SABAH ADIM ADIM İZ SÜRDÜ

14 yaşındaki öğrenci A.A., 17 Nisan günü kaçırıldıktan sonra Mesut Temizkan'a ait 54 YN 277 plakalı araç ile ilk önce bir dağ köyüne götürülmüştü. Burada araç değişikliği yapılarak Düzce'nin Ordulu Karadere Köyüne giden ikili, Salih Kuru'ya ait evin samanlığında 3 gün kaldı. Daha sonra Düzce merkezdeki Temizkan'ın teyze oğlu olan Coşkun Kuru'ya ait eve geçtiler. Mesut Temizkan ve ile kurbanı, bu evde yaklaşık 2 ay gizlendi. Coşkun Kuru'nun borçları ile kirasını ödeyen ve bir miktar para veren Mesut Temizkan, tanınmasın diye öğrencisinin saçlarını sarıya boyattı ve kahverengi lens taktırdı. Kendisi de sakal bırakan Mesut Temizkan, yakalanmamak için cep telefonu da kullanmıyordu. A.A. ise yanında bir kadın ile bir kez pazara, bir kez de markete çıktı. Temizkan daha sonra, ablası Emine Demir'ın akrabası İsmail Demir'in Kestanepınarı Köyü'ndeki köhne evine geçti. Ve önceki gece kıskıvrak yakalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber