İmam öncü oldu mahalleli sokak iftarında buluştu

Selahaddin-i Eyyubi Camisi İmamı Murat Yılmaz'ın organize ettiği sokak iftarına Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul'da katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye merkezde Ulaşlı Mahallesi sakinleri, sokağa kurulan ortak sofrada iftar yaptı.Selahaddin-i Eyyubi Camisi İmamı Murat Yılmaz'ın organize ettiği sokak iftarına Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul'da katıldı.

İl Müftüsü Ramazan Çortul, mahalle arasındaki iftar manzarasının kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Bütün mahalle halkı, konu komşu bir araya geliyor ve lokmalarını, sevgilerini, oruç tutmanın mutluluğunu paylaşıyor. Bundan daha güzel bir şey var mı? Bu güzelliklerin devamını Allah nasip eylesin. Allah inşallah kıyamete kadar bu topraklarda bu güzellikleri yaşatsın. Bu sofranın oluşmasında Selahaddin-i Eyyubi Camisi İmamı Murat Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Ülkemiz geneline baktığımızda da her yerde buna benzer sofralar kuruluyor. İşte bütün bunlar Allah'ın rızasını kazanabileceğimiz birlikteliklerdir. Allah'ın rızasına bizi götürecek sofralardır.? diye konuştu.

Sokak iftarının yapılmasına vesile olan Selahaddin-i Eyyubi Camisi İmamı Murat Yılmaz ise mahalle sakinlerinin evlerinde yaptıkları yemekleri kurdukları iftar sofrasında komşuları ile paylaşmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, destek veren, katılan herkese teşekkür etti.

İftar programı çayların içilmesi, Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber