Almanlar jeotermal kaynakları incelemek için Kırşehir'e geldi

Almanya Jeotermal Vakfı Başkanı Dr. Rold Schiffer ve jeotermal danışmanlık firması yetkilileri, jeotermal kaynakları incelemek üzere Kırşehir'e geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, inceleme yapmak üzere kente gelen Schiffer ile Bosporus New Energy firması Müdürü Mustafa Erkal ve şirket yöneticileri Başkan Yaşar Bahçeci'yi ziyaret etti.

Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı da olan Bahçeci, ziyarette yaptığı konuşmada, Kırşehir'in zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu söyledi.

Kırşehir'in yenilenebilir ve ucuz bir enerji olarak öne çıkan jeotermal kaynaklar açısından zengin olduğunu ifade eden Bahçeci, ''İlimizde, jeotermal merkezi ısıtma, termal turizm, jeotermal sera ve meyve kurutma tesisimizde bu enerjiyi kullanıyoruz. Almanya çok uzun yıllardır bu konularla uğraşıyor ve çok gelişmiş bir ülke. Bizler de birlik olarak bu tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Özellikle Kırşehir'e yapacağımız termal aquapark projemiz için ilerleyen zamanlarda Almanya'yı ziyaret edip oradaki iyi örnekleri görmek istiyorum'' diye konuştu.

Alman Jeotermal Vakfı Başkanı Dr. Rolf Schiffer de, Türkiye'nin jeotermal kaynaklar açısından oldukça zengin bir ülke olduğuna dikkat çekti.

Schiffer, ''Sizin Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı olmanızdan dolayı en sağlıklı bilgileri sizden öğreneceğimizi düşünerek ziyaretinize gelmek istedik. İlinizdeki kaynaklar ve kullanım alanlarınız, bizim için ilgi çekici oldu. Umarım bu görüşmeden sonra daha sık biraraya geliriz'' dedi.

Mustafa Erkal ise, Bosporus New Energy firmasının bir jeotermal şirketi olduğunu vurgulayarak, bu alanda Avrupa ve dünya çapında danışmanlık hizmetleri verdiklerini söyledi.

Yatırımcıların Kırşehir'e gelmesi noktasındaki eksiklikleri gidermek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere buraya geldiklerini belirten Erkal, danışmanlık hizmeti verdikleri yatırımcılarını Türkiye'ye yönlendirmek istediklerini kaydetti.

Alman heyet, daha sonra Kırşehir Jeotermal A.Ş, Makissos Otel ve Karakurt Meyve Sebze Kurutma Tesisi'ni gezerek işletmeler hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber