Spor Güvenlik Kurulu Süper Kupa öncesinde toplandı

Erzurum İl Spor Güvenlik Kurulu, yarın akşam oynanacak Süper Kupa karşılaşması öncesinde Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurul, karşılaşma öncesinde alınan güvenlik tedbirlerini açıkladı.

Galatasaray- Fenerbahçe karşılaşması öncesi gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında son hazırlıklar ve güvenlik önlemleri ele alındı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında Vali Sebahattin Öztürk, alanına kararlar ile açıklamada yaptı. Vali Öztürk, alınan kararlarlar ilgili olarak, ?Bilindiği üzere Galatasaray ve Fenerbahçe Futbol takımları arasında oynanacak Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa Müsabakası 12 Ağustos Pazar günü Erzurum'da gerçekleştirilecektir. Erzurum, gerek fiziki şartlar ve gerekse güvenlik açısından bu organizasyona ev sahipliği yapmak için hazırdır. Stadyumun gerekli kriterleri karşılaması için hummalı bir çalışma yürütülmüş, Emniyet Kuvvetlerimiz takviye unsurlarla güçlendirilmiştir. Alınan tedbirler yapılacak tatbikatla test edilecek, varsa eksik yönler tamamlanacaktır. Bu karşılaşmanın, milli birlik ve beraberliğimizin temellerinin atıldığı bir şehir olan Erzurum için yine bir birlik, beraberlik ve centilmenlik dolu bir şölen olması en büyük dileğimizdir. " dedi.

Vali Öztürk, karşılaşmanın güvenli, huzur içerisinde geçmesi ve sporun ruhuna uygun şekilde oynanıp sonuçlanması için alınan kararları ise şöyle sıraladı:

- Karşılaşmanın yapılacağı gün, Üniversite Kavşağından 3000'lik Buz Hokeyi Salonu yönüne trafik kapatılacaktır. Bu iki nokta arası özel araçların geçişine müsaade edilmeyecektir.

- Fenerbahçe taraftarları Stadyuma E-80 Karayolu üzerindeki Kemerli Kapı girişinden yapacaklardır.

- Galatasaray taraftarları Havaalanı gelişi üzerindeki kapıdan giriş yapacaklardır.

- Her iki giriş kapısına Üniversite Kavşağından sürekli olarak ring halinde servis kaldırılacaktır.

- Etkin bir üst araması yapılarak stadyuma yasak maddelerin girişine müsaade edilmeyecektir. Bu nedenle halkımızın kalem, bozuk para, (metal para) çakmak kapalı kutuda yiyecek ve içecekler bıçak, her türlü delici, kesici, ezici, yaralayıcı vb. maddeleri stadyuma getirmemeleri önemle rica olunur. Spor tesisi, çevresi ve il içinde yasada belirtilen her türlü yasadışı davranışların gereği yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber