Kendilerini güvenlik görevlisi diye tanıtıp 7 bin 500 lira dolandırdılar

Edirne'nin Keşan İlçesinde telefonda kendini 'Emniyet Müdürü' ve 'Komiser' olarak tanıtan kişiler, 2 vatandaşı dolandırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan bir kişi M.K adındaki vatandaşa cep telefonundan ulaştı. M.K'ye kimlik bilgilerinin dolandırıcılar tarafından ele geçirildiğini söyleyen dolandırıcı, vatandaşı ikna ederek Keşan Postanesi'nden Sait Baba adına 7 bin 500 lira gönderilmesi sağladı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan M.K Keşan Emniyet Müdürlüğü'ne dolandırıldığını bildirerek şikayette bulundu. Vatandaşın şikayeti üzerine postaneye giden polis gönderilen paranın karşı tarafdan çekildiğini belirledi.

Kendini Komiser olarak tanıtan bir kişi de S.D.N'yi arayarak kaybettiği kimlik kartının bilgileri ile bir bankadan kredi çekildiğini söyledi. Daha sonra dolandırıcı vatandaştan 0537 933 55 45 nolu telefona 180 liralık kontör gönderilmesini sağladı. Dolandırıldığını anlayan S.D.N'de Keşan Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

Keşan Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, yaptığı açıklamada ilçede bankalar ve bir çok yere bu tür dolandırıcılıklar için afişler asılmasına rağmen, vatandaşların dolandırıldığını bildirdi. Yıldız, vatandaşların dolandırıldıktan sonra başvurduklarını, oysa tereddüde düştükleri anda kendilerine gelmeleri halinde bu tür dolandırıcılıkların önlenebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber