Toplu Görüşme Yarıda Kesildi

Bugün saat 14:00'de yapılması gereken toplu görüşme toplantısı olaylı başladı. Türkiye Kamu-Sen toplantıya 20 dakikalık bir gecikmeyle katıldı. Ancak, Kamu-Sen toplantının başlamasının akabinde geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in toplantı masasının başında oturmasına itiraz etti. Devamı için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ağustos 2005 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bunun üzerine Sayın ŞAHİN "zaten eşit şartlarda toplantıya katılmıyoruz" gibi pek de anlaşılmayan bir cümle kurduktan sonra sinirlenerek toplantı masasını terk etti.

Toplantılara ilk kez Başbakan müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer'de katılmıştı.

Bu arada sendikalar toplantı salonunda beklemeye devam ediyor.

Ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz.

Son not: Görüşmeler yarın saat 10:00'a ertelendi...


Anadolu Ajansının konuya ilişkin haberi

Memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu arasında yürütülecek toplu görüşmelerin birinci turu, toplantının yapılacağı salondaki oturma düzenine itirazlar nedeniyle yarın saat 10:00'a ertelendi.

Hükümet adına görüşmeleri yürüten Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile görüşmelere katılan yetkili sendikaların temsilcilerinin Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı salonuna girmelerinden kısa bir süre sonra, Şahin'in toplantı salonundan çıktığı görüldü.

Alınan bilgiye göre, toplantının başında Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Yardımcısı Şahin'e oturma düzeninin değiştirilmesini istedi. Akyıldız, "U" şeklindeki toplantı masasının baş kısmında oturmakta olan Şahin'e, "Eşit şartlarda oturmak istediklerini" söyledi. Akyıldız, "Bu pozisyonda oturulması doğru değil, sizinle eşit şartlarda olmamız lazım. Baştaki kısım boş bırakılsın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şahin de Akyıldız'ın söylediği şekilde bir usulün bulunmadığını belirtti. Akyıldız'ın ısrarı üzerine Başbakan Yardımcısı Şahin toplantıyı terk etti.

Şahin'in basın müşavirliğinden yapılan açıklamada, toplantının yarın saat 10:00'a ertelendiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber