Gevher Hatun Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden yetim öğrencilere yardım

Konya'da faaliyet gösteren Gevher Hatun Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dünyanın değişik ülkelerinden gelip Konya'da eğitim gören birçok yetim öğrenci için yardım kampanyası düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya merkez Bera Otelde düzenlenen yardım gecesine yaklaşık 300 davetli katıldı. Programın sunuculuğunu Samanyolu TV'den Asım Yıldırım yaptı. Programa katılan İlahiyatçı Eğitimci Yazar Ahmet Sait Tunçbilen, infak etmenin önemi konulu bir konuşma yaptı. Asım Yıldırım ise Anadolu insanının hiçbir ayrım gözetmeksizin açlık, kıtlık ve siyasi karışıklık yaşayan ülkelerdeki insanların yardımına koştuğunu söyledi.

Allah'ın bir iyiliğe karşılık 100'ler sevapla karşılık verdiğini vurgulayan Yıldırım, yabancı ülkelerden ve Anadolu'nun değişik illerinden gelip Konya'da eğitim gören 63 yetim ve öksüz öğrenci için geceye katılan konuklardan destek istedi. Davetliler, 63 öğrencinin bir yıllık ihtiyaçlarını karşılamak için burs taahhüdünde bulundu.

Gevher Hatun Derneği Başkanı Kamile Aydın, iftara katılan davetlilerin 63 yetim-öksüz öğrenciye sahip çıkmasının bundan sonraki çalışmaları için kendilerine ümit ve cesaret verdiğini söyledi. Benzeri programları aylık periyotlar halinde düzenlemeyi planladıklarını belirten Aydın, derneğin daha faal olması için daha çok çalışacaklarını sözlerine ekledi. Program dua ve temennilerle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber