Asgari ücretli ailenin evinden olimpiyat ikinciliğine

Londra Olimpiyatları'nda atletizmde kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya kazanan Türk atlet Aslı Çakır Alptekin'in ardından gümüş madalya kazanan Gamze Bulut'un ailesi asgari ücretle yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Londra Olimpiyatları´nda atletizm kadınlar 1500 metrede gümüş madalya kazanarak olimpiyat ikincisi olan Gamze Bulut'un Eskişehir'deki evinde büyük sevinç yaşanıyor. Bulut'un ikinci olmasının ardından ailenin evi Türk bayrakları ile donatıldı. Gamze'nin odası madalyaları ve hakkında çıkan gazet haberlerinin küpürleri ile süslendi. İlkokuldayken öğretmeni tarafından keşfedilen Gamze Bulut'un öğretmeni tarafından keşfedildiği, daha sonra yarışmalara sokulduğu, ardından antrönerler eşliğinde olimpiyatlara hazırlandığı kaydedildi.

Eskişehir'de bir fabrikada asgari ücretle çalışan Baba Hasan Bulut, kızının inatçı ve azimli olduğunu belirterek, " Gamze, bir şeyi, ben bunu yapacağım dedim mi muhakkak yapar. Onu başarır. Şimdi başardı." dedi.

Kızının doğum günü hediyesi olarak kendisine madalya sözü verdiğini aktaran Baba Bulut, ?1 Ağustos benim, 3 Ağustos onun benim doğum günümdü. Gamze telefonda bana söyledi. Baba 'Ne istiyorsun' dedi. Ben 'Madalya istiyorum' dedim. O da 'İnşaallah alır, sana getiririm' dedi. Kızım madalyayı kazanarak verdiği sözü yerine getirdi." diye konuştu.

Yarışmadan sonra Gamze ile telefonda görüşemediklerini kaydeden Baba Bulut, ? Hocası ile görüştük. Biz arayamadık, çünkü kalabalıktı. Gamze doping kontrolündeydi.? dedi.

Annesi Hatice Bulut ise kızının her gittiği yerden madalya ile döndüğünü belirterek, ?Hep ilk üç, bir, iki üçün içindeydi. Çalıştı kazandı yani. Seviyordu yani, severek yaptı. Bu gece de hayalleri gerçekleşti. Büyük hayali buydu. Benim de hayallerim gerçekleşti. Türk bayrağını hep böyle görmek istiyordum.?ifadesini kullandı.

Kızının çocukluğundan bu yana koşmayı sevdiğini ifade eden Anne Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Eşim askeri ücretli çalışıyor. Antrenmanların yapıldığı Sazova çok uzak evimize. Kızım iki bilet değiştirip antrenmana gidiyordu. Onunda biz altından kalkamıyorduk. O zaman hiç destek yoktu. O zaman Seyfi Yılkaya götürüp getiriyordu. Seyfi Yılkaya'dan ayrılınca ben istemedim koşmasını. Ama o da bırakmadı. O zaman o sıkıntılılar içinde ekmek paramızı veriyorduk. Yine yolluyorduk yani. Ama sonunda emeline ulaştı, başardı.?

Gamze'nin geçen sene yaşadığı bir olaydan dolayı sporu bırakmak istediğini vurgulayan Anne Bulut, ? Bu kez ben bırakmasını istemedim. O da büyük bir yarışı bırakmıştı. Avrupa yarışını yarıda bırakmıştı. Geçen sene zor bir dönem atlattı. Bu sene de Allah bizi sevindirdi.? dedi.

Kızının ilk yarışında bayıldığını, ambulansla hastaneye götürüldüğünü anlatan anne, şöyle konuştu:

?Eyvah dedim. Ben kızımı yollamayacağım. Kızım 'Gideceğim' dedi. O gün ben yollamadığım halde akşam kendi çantasını hazırlamış gitti. Kalbim dayanmaz diye yarışmasını izlemiyordum. Kazanacağını biliyordum da yine dayanamadım, kendi odama çekildim. Zaten burada bağırınca ben anladım kızım kazandı. Ondan sonra odadan çıkıp geldim. Yapamıyorum dayanamıyorum bakmaya. Dakika sanki bir sene gibi geldi o zaman. O dakikalar, o saniyeler benim için çok bir zordu yani. Bir bağırmalar oldu, bir kesildi bir tekrar, eyvah dedim. Ondan sonra olsun dedim buralara gelmekte büyük bir mucize. Sonra büyük alkış duyunca kazandı herhalde dedim. Sonra odamdan çıktım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber