Bakan Ergin: Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın

Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği ve Antakya Belediyesi tarafından Antakya Belediye Parkında halka açık iftar düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İftara Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, 3 Semavi Din Temsilcisi, Kanaat Önderleri ve çok sayıda Antakyalı katıldı. Bakan Ergin konuşmasında, "Allah birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın." dedi.

İftar öncesinde Antakya Belediyesi Mehter Takımı bir konser verirken iftar duasını Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu yaptı. Dünya İkincisi Hafız Mehmet Bilir'in Kuran tilavetiyle devam eden programda konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bu coğrafyadaki hoşgörü ve kardeşlik duygusunun daim olması temennisinde bulundu.

Düzenlenen iftar yemeğinde 3 Semavi Din Temsilcisinin bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ergin şunları ifade etti: "Müslümanlar bugün oruç tuttular ve oruçlarını burada mütevazi bir sofrada açtılar. Bu soframızda Hıristiyan'ı Musevi'si, tüm inananı ve inanmayanı, toplumun tüm renkleri ve desenleri beraberce iftar ettik. Ben bu muhteşem tablonun oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın, bozdurtmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Buradan tüm Türkiye'ye tüm dünyaya bunu haykırıyoruz. Kardeşlik barış ve huzur daim olsun.?

Yemeğe katılan 3 Semavi dinin temsilcileri de birlik ve beraberlik mesajı verirke konuşmaların ardından Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber