Ahlat'ta toprak tahlili yaptıran çiftçiye destek veriliyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde toprak tahlili yaptıran çiftçiye, dekar başına 2.5 lira destek verildi. Ahlat Ziraat Odası Mühendisi Hülya Daban, çiftçilerin arazilerinden daha fazla verim alabilmesi için toprak tahlillerini yaptırması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat odası bünyesinde bulunan toprak tahlil laboratuvarında her türlü toprak analizi yaptıklarını belirten Daban, laboratuvarda toprakta organik madde, potasyum, fosfor, kireç, bünye tuz oranlarını belirleyen tahliller yaptıklarını ifade etti. Yapılan tahlillerin sonunda, bölgedeki toprak yapısının bitkisel üretime uygun olup olmadığının belirlendiğine değinen Daban, "Genel olarak toprakta organik madde eksikliğine rastlıyoruz. Bu da üretimde ciddi verim düşüklüğüne sebep oluyor. Toprak tahlili yapan çiftçilere eksik olan kısım için gübre önerisinde bulunuyoruz." dedi.

Daban, 50 dekarın üzerinde ekili alanı bulunan çiftçinin toprak tahlili yaptırmasının zorunlu olduğunu, toprak tahlili için devletin dekar başına 2,5 lira destek verdiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber