Ulaşlı hayırseverler her gün 600 kişiye iftar veriyor

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı 7 bin 500 nüfuslu Ulaş beldesinde Ramazan ayı boyunca her gün 600 kişiye iftar veriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu iftarın özelliği ise Trakya bölgesinde toplu ve Ramazan ayı boyunca devam eden tek iftar olması.

Geçtiğimiz sene Ramazan ayında hayırsever vatandaşlar tarafından başlatılan iftarlar bu sene de devam ettiriliyor. Hayırsever vatandaşlardan Sabri Özel (83) bu iftarların başlangıç hikayesini şöyle anlattı: "Geçen sene kendi aramızda toplu iftar verebilir miyiz diye tartışmaya başladık. Konuyu açtığımız arkadaşlarımız hep olumlu baktı. İlk gün 6 arkadaşımız, birer gün kendilerinin verebileceğini söylediler. Bu bizi çok memnun etti. Bizde bundan cesaret alarak bu işi başlattık."

İftarları her gece bir kişi veya bir işyerinin verdiğini söyleyen Özel, "30 gün boyunca 500 kişilik iftar veriyoruz. Bazen bu sayı 700'e kadar çıkıyor. İftara zengin fakir ayrımı yapılmadan herkes katılıyor. Bu da bize mutluluk veriyor. Bizim toplu iftardaki amacımız, halkı bir araya getirip kaynaştırmak. Ramazan ve oruç ibadetinin devamını beldemizde genç nesillere aktarmak. İnsanlara yedirme içirme alışkanlığı ve kültürünü kazandırmak. Hazırladığımız iftar yemeği yendiği zaman mutlu oluyoruz." açıklamasını yaptı.

Ulaş beldesi Merkez Camii bahçesinde verilen iftara her gün dışarıdan da misafir davet ediliyor. İftara milletvekilleri, belediye başkanları da katılıyor. İftardan artan yemekler ise beldede bulunan yaşlı, ihtiyaç sahiplerine her akşam paket yapılarak ulaştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber