Kocaeli'deki yaz kurslarında 'Yaşam Kalitesi ve Beslenme Eğitimi'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz Kur'an kurslarında "Yaşam Kalitesi ve Beslenme Eğitimi" düzenliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, temmuz ayında gerçekleştirilen 33 seansta bin 676 kişiye seminer verildi.

Okul çağında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar, beslenmenin anne karnından başlayarak insan sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtiyor. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısalıyor, algıları azalıyor, bu sebeple de öğrenmede güçlük çekiyorlar.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü'nce verilen eğitimlerde uzmanlar gerek okul öncesi gerekse okul çağındaki çocukların büyüme ve gelişimlerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtiyor. Çocukluk döneminde kazanılacak yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığının ömür boyu sürdürüleceğine dikkati çeken uzmanlar, ebeveynlerin örnek davranışlar sergilemeleri gerektiğini ifade ediyor.

Çağın hastalığı olarak adlandırılan obezite konusunda da bilgi veren eğitmenler, aperatif, fast food beslenmenin ve asitli içecekler tüketmenin doğru olmadığını kaydederek, bilinçli tüketici olmak için güvenli gıdaya ulaşma yollarını anlatıyor.

Sağlık ve beslenmeyle ilgili eğitim almak, çalışanlarını bilinçlendirmek isteyen kurum ve sivil toplum kuruluşları, "www.kocaeli.bel.tr" internet adresinden, çözüm masası ya da 444 11 41 Büyükşehir Çağrı Merkezi aracılığı ile taleplerini iletebiliyor.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Kemal Kaymak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber