Eğitim uçağı düştü: 2 kişi öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi açıklarında düşen tek motorlu 'SR-22' tipi 'Cirrus' uçakta öğretmen pilot 65 yaşındaki Hikmet Aral ve öğrenci pilot 39 yaşındaki Lisa Şener'i arama çalışmaları sonuç verdi, iki pilotun cesetlerine ulaşıldı. Uzmanlar, uçağın yıldırım yada bölgede yoğun olarak bulunan elektrik yüklü ?cumulonimbus' bulutlarının düşmeye neden olabileceğini belirtiyor. Lisa Şener'in, Ayvalık'ta oturan ablasını ziyaret etmek üzere Hezarfen Havaalanı'ndan Edremit Seyit Onbaşı Havalimanı'na giderken uçağın düştüğü belirtildi.

Hezarfen Havaalanı'ndan bugün saat 14.00'te TC-SAS tescilli Cirrus SR-22 tipi tek motorlu pervaneli uçak Hikmet Aral ve Lisa Şener yönetiminde havalandı. Pilotlar saat 14.15'te Marmara Ereğlisi semalarına geldiklerinde İstanbul Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçti. Kısa bir süre sonra uçakla radar teması kesildi.

Hava trafik kontrolörlerinin yaptığı telsiz yayınına cevap alınmaması üzerine bölgede arama- kurtarma çalışmaları başlatıldı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait arama-kurtarma helikopterinin yanı sıra denizden Sahil Güvenliğe ait botlar yaptığı araştırmada Marmara Ereğlisi'nin 2.5 deniz mili yani 4.6 kilometre açığında tek motorlu uçağın enkazına ulaştı. Dalgıçlar, pilotları bulmak üzere dalış gerçekleştirdi.


İSTANBUL Büyükçekmece'deki Hezarfen Havaalanı'ndan kalkan tek motorlu uçak ile Marmara Ereğlisi açıklarında düştü. Pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener'i arama çalışması başlatıldı.

Edremit'e gitmek üzere bugün öğleden sonra Hezarfen Havaalanı'ndan kalkan TC-CAS tescilli SR22 tescilli 'Cirrus' tipi pervaneli uçak, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi'nin 2.5 mil açığındayken radar teması kesildi. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafik kontrol merkezi uçağa çağrı yapmasının ardından cevap alamayınca arama kurtarma ekipleri harekete geçirildi.

Öğretmen Pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener'in bulunduğu uçağın düştüğü belirlendi. Sahil Güvenlik ekipleri, Marmara Ereğlisi'nin 2.5 mil açığında uçağa ait parçaları buldu. Kaybolan öğretmen Pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener arama çalışmaları başlatıldı. Bölgeye ulaşan dalgıç ekibiyle Sahil Güvenlik arama çalışmalarını sürdürüyor.

GÖVDESİNİ TAŞIYABİLEN PARAŞÜTÜ VAR

Cirrus, Amerika'da yeni jenerasyon uçaklar içerisinde yıllık satış ortalaması en yüksek uçak olarak biliniyor. 3 model üretilen uçağın bu sınıftaki diğer uçaklardan en belirgin farkı güvenlik açısından da büyük önem taşıyan uçağı taşıyabilen paraşütün bulunuyor Gövdesinin komposit uzay teknolojisiyle üretiliyor olması ve uçuş esnasında çevresindeki uçakları kontrol edebilmesini sağlayan ?Traffic awereness sisteminin' bulunması yine kendi sınıfındaki uçaklara göre üstün yanlarından biri olarak gösteriliyor.

DENİZDE SAĞANAK YAĞIŞ VARDI

Marmara Ereğlisi açıklarındayken radardan kaybolan 'Ciddus SR-22' tipi 'TC-SAS tescilli tek motorlu uçağın saat 14.20'de düştüğü belirtildi. Uçağın düştüğü sırada bölgede fırtına ve şiddetli yağışın etkili olduğu belirtilirken, uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle düştüğü ihtimali ağırlık kazanıyor.

Sahil Güvenlik ekiplerinin ekipleri uçağın düştüğü bölgede Pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener'i arama çalışmalarını denizin yanı sıra havadan da sürdürüyor. Prestige Group Sinemaları'nın kurucusu ve işletmecisi iş kadını Lisa Şener, havacılık tutkusuyla tanınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber