Bitlis Eren Üniversitesi'nden iftar yemeği

Bitlis Eren Üniversitesi, kurumda çalışan akademisyenlere ve eşlerine tarihi El-Aman Hanı'nda iftar yemeği verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, ?Kiminizle 3, kiminizle 4 yıl gibi uzun bir süredir birlikte çalışıyoruz. Geçmişe baktığımda daha üç yıl önce bu zamanlar kampüs alanında sadece Fen Edebiyat Fakültesinin temel çalışmaları vardı. İki ay daha geriye gittiğimizde orası sadece bir tarlaydı. Şimdi ise şantiye alanına bürünmüş vaziyette. Binalarımızın teker teker bitmesiyle yaşadığım çocukça mutluluğu tarif etmem mümkün değil. Zira bu kampüs, hatta bu üniversite benim üzerimde büyük bir özenle titrediğim bir yapıdan ziyade bir canlı varlık gibidir. Sizlerin gayret ve emekleri sayesinde akranımız olan hatta bizden önce kurulan üniversitelerin birçoğunun önündeyiz? dedi.

"İRADEYE MÜDAHALE ANAYASAL BİR SUÇTUR"

Geçtiğimiz günlerde bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek yaklaşan rektörlük seçimiyle ilgili basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Rektör Doğru, ?Üniversiteler anayasal özerk kuruluşlardır. Rektör adayı belirleme seçimleri anayasada öğretim üyelerine verilmiş bir haktır ve dışarıdan bu sürece herhangi bir müdahale kabul edilemez. Bitlis'teki STK'lar adına yapıldığı söylenen ve üniversite öğretim elemanlarının elektronik postalarına da gönderilen, art niyetli bulduğumuz bu açıklama hem üniversitenin özerkliğine aykırıdır hem de oy kullanacakların iradesine müdahale olup anayasal bir suçtur" diye konuştu.

AHLAT BÜYÜK BİR SEMPOZYUMA HAZIRLANIYOR

Bitlis'in Ahlat ilçesi, 23 - 25 Ağustos tarihleri arasında, Bitlis Eren Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ahlat Belediyesi, Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı, TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi, Bitlis ve Ahlat'taki diğer kamu ve kuruluşların da desteği ile '1. Uluslararası Ahlat - Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu'na hazırlanıyor.

Rektör Mahmut Doğru, "Çağdaş ve modern bir kent anlayışı ile ilçenin tarihi misyonunu da göz önünde tutarak, Ahlat'ın bilim çevresi tarafından desteklenmesi, tanınması ve tanıtılması için önemli bir projeye daha imza atılıyor? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber