Yaz Kur'an kursu öğrencilerinden unutulmaz gece

Suluova Müftlüğü tarafından 2 ay süren yaz Kur'an kurslarının sona ermesiyle nedeniyle kapanış programı düzenledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suluova Belediyesi Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen programa yaklaşık 4 bin kişi katıldı, 120 Kur'an kursu öğrencisinin sahne aldığı 2 buçuk saat süren final programında, öğrenciler ?şiir, naat, tiyatro, ilahi gibi alanlarda sergiledikleri gösterilerde, zaman zaman duygulu ve coşkulu anlar yaşandı.

Çocukların dini eğitimlerini tamamlayabilmeleri için yaz Kur'an kursları bitiminde eğitimlerine devam etmeleri gerektiğini vurgulayan Amasya Müftüsü İsmail İpek, ?Biz kutsallarımızı, değerlerimizi, ibadeti ve iyilik yapmayı seviyoruz. Bunları bize Allah ve Hz. Muhammed (sav) öğretti. Çocuklarımızın kurslarda öğrendiği bu dini bilgilerin yanında, matematik, fizik, biyoloji, edebiyat, astronomi ve güzel sanatlar gibi ilim dallarını da öğrenmeliler. Hepsi Allah'ın kullarına verdiği özümüzde ve genlerimizde saklı olan marifetlerin ortaya çıkmasıdır. Biz Allah'a muhtacız. Biz secdeye gittikçe, Kur'an okudukça, dua ettikçe, iyilikler yaptıkça ve bilgilerimizi arttırdıkça kendimize geliyor ve özümüze dönüyoruz. Bu şekilde arzularımız ve amellerimiz rahmani oluyor. Nefsani ve şeytani olmaktan uzaklaşıyor ve cennete adım adım yaklaşıyoruz.? dedi.

Suluova Müftüsü Hüseyin Okuş ise gecenin hazırlanmasında emeği geçen Kur'an kursu yetkililerine, öğrencilerin ailelerine, sponsor firmalara ve kuruluşlara teşekkür ederek, ?Haziran ayında başlayan ve önümüzdeki hafta sona erecek olan yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim okumaya ve abdest almaya kadar bir çok konuda eğitim alan öğrencilerimiz bu bilgi ve becerilerini sizlere sunacaklar.? diye konuştu.

Programa İlçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Mahmut Boz, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İl Müftüsü İsmail İpek, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber