Elektrik trafosu patlaması, pazarcı esnafını ve turistleri korkuttu

Antalya'nın Manavgat ilçesi Pazartesi Pazarı içinde bulunan elektrik trafosunun patlaması pazarcı esnafı ve turistleri korkuttu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafonun patlamasıyla birlikte bazı pazarcıların ürünleri zarar gördü. Patlamayla birlikte Manavgat Belediyesi İtfaiye ekipleri trafoda yangın söndürme çalışması yaptı. Polis, trafoda ikinci oluşabilecek patlayama karşı çevrede önlem aldı. Patlamada ölen ya da yaralananın olmadığı belirtildi.

Manavgat Kapalı Pazar Esnafı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Büyük, trafo patlamasının çıkardığı sesin pazar yerinde alışveriş yapan turist ve pazarcı esnafını korkuttuğunu söyledi. Patlamaya ile birlikte bazı turistlerin korkarak pazar yerinden kaçtığını anlatan Büyük, Pazartesi pazarı içinde bulunan büyük boy trafonun sürekli arıza yaptığını, yetkililerin ise hiç bir çözüm üretmediğini kaydetti. Patlama sonrası trafodan ateş çıktığını, alevlerin kapalı pazar içinde bulunan dükkanlara sıçramamasının şans olduğunu belirten Büyük, kapalı pazar esnafları olarak her hafta yaşadıkları sorunun son bulması için trafonun başka bir trafo taşınmasını istediklerini ifade etti. Büyük, "Patlamayla birlikte esnaf ve turistler çok büyük korku yaşadı. Bu tür olaylar Türk turizmine büyük zarar veriyor. Olay sonrası turistler pazar alanını terk etmeye başladı. Pazarcı esnafı haftada bir gün pazar kazanmak için pazartesi gününü iple çekiyor. Trafodan çıkan ses turistleri korkutarak pazarda panik oluştu. Trafo konusunda TEDAŞ'ı çok uyardık. Topladığımız şikayet dilekçelerini TEDAŞ'a iletmiştik." dedi.

Kapalı pazar esnafı Hasan Arıcı, yaptığı açıklamada, "Yetkilileri zamanında uyardık. Fakat bir netice alamadık. Trafoda her hafta elektrik kesintisi ve duman çıkması oluyordu. Fakat TEDAŞ yetkilileri hiç kulak asmadı." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber