CHP'li İl Genel Meclisi üyelerinden TBMM protestosu

İstanbul İl Genel Meclisi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyeleri Ağustos ayının ilk toplantısına katılmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılmamasını protesto ettiklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyeleri, TBMM'nin olağanüstü olarak toplanmamasını protesto etti. CHP'li meclis üyeleri, saat 14.00'da başlayan Ağustos ayı ilk çalışma toplantısına katılmama kararı aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İBB'nin Saraçhane'deki hizmet binası önünde toplanan CHP'li grup adına basın açıklaması yaptı.

Toplantıya az sayıda CHP'li üyenin katılacağı bilgisini veren Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye'nin çok ciddi sorunlarını bulunduğu bu dönemde TBMM'nin açık olması gerektiğini savundu. Bu sebeple CHP grubu olarak Meclis'in toplanması için imza topladıklarını belirten Salıcı, toplanıp toplanmama meselesinin bir inatlaşmaya dönüştüğünü öne sürdü. Salıcı, ?Bugün buradaki tavrımız, Meclis'in açılmamasını protesto ve demokratik kurulların çalıştırılmamasına dikkat çekmektir. Yarın da TBMM'ye gidip açılması için CHP grubuna katılacağız.? dedi.

Öte yandan Salıcı, İBB İl Genel Meclisi toplantısına katılan arkadaşlarının, İzmir Foça'da şehit olan Özkan Ateşli'nin evinin bulunduğu sokağın isminin ?Şehit Özkan Ateşli Sokağı' olarak değiştirilesi için önerge vereceklerini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber