Bayburt'ta darp edilen doktora STK desteği

Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, Bayburt Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli doktora yapılan saldırıyı kınayarak, "Yeter artık, sağlıkta şiddet son bulsun.'' dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayburt Sağlık-Sen Şubesi ile Bayburt Lokman Hekim Derneği üyeleri, Bayburt Devlet Hastanesi önünde toplanarak, hastanenin acil servisinde görevli Dr. S.G.'nin, bir hasta yakını emekli polis memuru tarafından darp edilmesi olayını kınayarak, şiddetin durdurulmasını istedi.

Basın açıklamasında bulunan Fikret Lökoğlu, son zamanlarda hekimlere ve sağlık personeline yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin giderek arttığını belirterek, "Bayburt Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde, acil gelen hastalara şifa dağıtmak, yaralarını sarmak için canla başla görev yapan sağlık çalışanı ve doktor arkadaşımıza fiili bir saldırıda bulunulmuştur. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin olayı kınıyoruz.'' dedi.

Sağlık çalışanlarının, her türlü zorlu şartlara rağmen metropol şehirlerden mezralara kadar kutsal sağlık hizmetini yürüten cefakar insanlar olduğuna dikkat çeken Lökoğlu, şöyle konuştu: "Hizmet üretmeye, insanlara şifa dağıtmaya çalışan sağlık personeline saldırmak çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır. Böyle bir saldırı kesinlikle kabul edilemez. Sağlık Bakanlığı'nın devlet memurlarını gözden çıkarma politikaları ve sadece hasta merkezli söylemleri neticesinde kamu görevlilerine yapılan saldırılar her gün katlanarak artmakta, bu sebeple her geçen gün bir sağlık çalışanı şiddete, saldırıya ve hakarete maruz kalmaktadır.''

Bayburt Devlet Hastanesi'nde yaşanan bu tür olayların idareciler tarafından bilindiğini, ancak hiçbir önlem alınmadığını savunan Fikret Lökoğlu, "Son bir yıl içerisinde Bayburt Devlet Hastanesi'nin tüm bölümlerinde yaşanan bu tür olayların idareciler tarafından bilinmesine rağmen hiçbir önlem alınmaması dikkat çekicidir. Yetkililere sesleniyorum, acaba tedbir ve önlem alınması için görevi başındayken bir sağlık çalışanı arkadaşımızın öldürülmesi mi gerekiyor.'' diye konuştu.

Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, açıklamasının son bölümünde Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da seslenerek, "Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın, 18 Mayıs 2012'de bir gazeteye verdiği bir demeçte, sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili bir soruya verdiği sözü hatırlatarak sözlerime son vermek istiyorum. 'Kim bir sağlık çalışanına elini uzatırsa onun kolunu bükmek te benim boynumun borcudur' demişti. Biz de şu an sayın bakanımıza gereğini yapması çağrısında bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber