Siirt Vali Vekili: KPSS'deki başarı, programlı ve sistemli çalışmanın sonucudur

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, Siirt'in KPSS'deki başarısının programlı ve sistemli çalışmanın sonucu olduğunu söyledi.

Pala, yaptığı yazılı açıklamada, Siirt'in KPSS sınavında aldığı başarılı sonucun, kentteki son yıllarda eğitime verilen önem ve eğitime yapılan yatırımların bir sonucu olduğunu belirtti. ÖSYM tarafından açıklanan KPSS sonuçlarına göre, Siirt'in genel kültür sıralamasında Türkiye birincisi, eğitim bilimleri testinde Türkiye üçüncüsü, genel yetenekte ise yedinci olarak büyük bir başarıya imza attığını kaydeden Pala, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "KPSS'deki başarı, programlı ve sistemli çalışmanın sonucudur. Siirt eğitimde büyük bir başarı yakalamıştır. Bu başarıyı kalıcı hale getirmeyi ve eğitim kalitesini daha da artırmayı amaçlıyoruz. Bu başarıda önceki yıllarda eğitimin alt yapısı için gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, sosyal destek programları, fiziksel donanımlar ve teknolojik araçlarda rol almıştır. Ama bana göre bu başarıda en büyük pay, valiliğimizle işbirliği yapan özel eğitim kurumları, büyük bir özveri gösteren öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile eğitim çalışmalarımızda bize büyük destek veren sivil toplum kuruluşları olmuştur. Kendilerini tebrik ediyorum, başarılarının devamını temenni ediyorum."

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de söz konusu başarının Siirtlilere büyük bir sevinç ve gurur yaşattığını ifade etti. Bu gururu yaşanılmasına vesile olan öğrenciler olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Ören, "İlimizin bu başarısı altında farklı nedenler arayan, insanları töhmet altında bırakanlar beyhude bir çaba içinde olduklarını bilmeliler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber