Canik'te öncelik, eğitimli ve sağlıklı nesiller yetiştirmek

Karadeniz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KEYDER)'nin Canik Kültür Merkezi'nde verdiği iftar programına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, başarılı öğrencileri ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 21:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye olarak önceliklerinin, eğitimli ve sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Genç, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 1. olan öğrencilere ödüllerini verdi.

KEYDER Başkanı Ömer Kabaş, Canik Belediyesi Anaokulu ve Akıl Küpü Etüt Merkezi (CAKEM) Müdürü Ahmet Emrah Gökçe ve CAKEM öğrencileri ile velilerin katıldığı iftarda, çocuklarla yakından ilgilenen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, öğrencilere nasihatlerde bulundu. Genç, ?Sizleri çok seviyoruz. Geleceğimiz sizlerin iyi yetişmesine bağlı. Derslerinizde başarılı olmanız önemli, fakat daha önemli olan 'Hayat Başarısı'dır. Hayatta başarılı olacak nesiller yetiştirmek en büyük gayemiz." dedi.

"GELECEĞE İYİ HAZIRLANIN"

Samsun'da ve bölgede eğitime en çok yatırımın Canik'te yapıldığına işaret eden Başkan Genç, "Bütün okullarımızın bahçe, duvar, oyun alanı, boya, sıva gibi fiziki eksikliklerini giderdik, şimdi teknolojik donanımlarını yapıyoruz. Okullarımıza kütüphaneler yapıyoruz. İlçemizde 14 yeni eğitim yuvası açtık. Öğrencilerimize daha kaliteli eğitim alanları oluşturuyoruz. Artık bir marka kolejimiz ve bir üniversitemiz var. Biz bütün bunları yaparken siz çocuklarımızdan tek beklentimiz geleceğe iyi hazırlanmanız. Çünkü geleceğimizi şekillendirmek sizlerin elinde." diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Kendilerine verdiği destekten ve eğitime gösterdiği önemden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür eden KEYDER Başkanı Ömer Kabaş da şunları söyledi: "Halkına hizmet eden insanlara halkın teveccühü hizmetlerin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Bu noktadan hareketle Sayın Başkanımıza teşekkürler ediyoruz. Bizler birlikten kuvvet doğar düşüncesini CAKEM gibi kurumlarda daha çok hissediyoruz."

ÇOCUKLAR EĞLENDİ

İftar yemeğinin ardından, CAKEM öğrencileri Canik Kültür Merkezi'nde Ramazan etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve Küçükeller Tiyatro Grubu oyuncuları tarafından yapılan Hacıvat-Karagöz, Meddah, Aşuk ile Maşuk ve tiyatro gösterilerini izledi. Çocuklar gösteriler boyuncu keyifli anlar geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber