Akçakoca'da istinat duvarı çöktü

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde sağanak yağış sonrası sahil kesiminde bulunan istinat duvarı çöktü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Akçakoca'da 30 dakikada yaşanan gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle oluşan sel felaketi Çınar Caddesi üzerinde bulunan istinat duvarının çökmesine neden oldu. Belediye ekipleri taş duvarın çökmesi nedeniyle acilen önlemde bulunarak çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Fikret Albayrak, yaptığı açıklamada, 3 günde yağacak olan sağanak yağmurun 30 dakikada yağdığını ve büyük bir felaketi ucuz atlatıldığını belirterek "Çınar Caddesi üzerinde kamelya restorantın hemen yanında bulunan 1960'lı yıllarda yapılan taş duvar sağanak yağışa dayanamayarak çöktü. Belediye Fen İşleri ekiplerimiz tarafından hemen çalışma başlattık ve yerine betonarme duvar yapılacak ve en kısa zamanda bitirilecek" dedi.

Başkan Albayrak, kısa sürede Yağan sağanak yağış nedeniyle bir çok ev eve iş yerlerinin bodrum katlarında su aldığını belirterek "Özellikle Çuhallı çarşısında bu sorun yıllardır yaşanıyor. Ancak biz göreve geldiğimizden beri çeşitli önlemler aldık. Ancak yeterli olmadığını gördük. 5 yer tespit ettik ve hemen bu çalışmaları yapacağız. Biliyorsunuz ki Çuhallı çarşısının içinden geçen derenin yönü değiştirilerek Otel Akçakoca'nın yanından yıllar önce çevrilerek verilmiş. Bu hata yıllar öncesinden beri her zaman var. Biz bazı önlemler alarak su seviyesini düşürdük ancak yeterli olmadı yine bu konuda çalılmalar yaparak bu sorunu kökünden çözeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber