SODES, Selim'de 4 projeye 400 bin TL destek sağlayacak

Kars'ın Selim ilçesinde, 2012'de SODES programı kapsamında gerçekleştirilecek 4 projeye 400 bin TL destek sağlanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selim Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, desteklenecek projeler şöyle sıralandı: "'Hadi Çiçek Olalım', Selim Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülecek. Proje kapsamında, 20 köy okulunda okul öncesi eğitimi desteklemek üzere ana sınıflarının malzeme ve donatım ihtiyaçları karşılanacak.

?Üniversiteli Olmak İstiyorum', Selim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nca yürütülecek proje kapsamında, ilçede ortaöğretim kurumları 12. sınıf öğrencileri arasından başarılı 50 öğrencinin üniversite hazırlık kursu, yol ve iaşe giderleri karşılanacak.

?Yalnızlığa Uzanan Eller' projesi kapsamında ise ilçe merkezinde ve köylerinde bakıma muhtaç yoksul ve kimsesiz 80 yaşlıya evde bakım hizmeti sunmak üzere, 5 kadın 5 erkek olmak üzere 10 kişiye eğitim verilerek, istihdamları sağlanacak.

?Sahada Buluşalım' projesini ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yürütecek ve ilçe merkezinde gençlerin spor yaparak zamanlarını değerlendirebilecekleri futbol, voleybol ve basketbol sahasının bulunacağı bir semt sahası oluşturulacak.

Bu arada, SODES Proje Ofisi'ndeki çalışanlara Kaymakam Mehmet Nebi Kaya başarı belgesi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber