Kamu personeli olmayanlar da ?aile hekimi' olabilecek

Adana'daki aile hekimliği uygulaması kapsamında kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru ve acil tıp teknikerinin, ?aile sağlığı elemanı' olarak istihdam edilebileceği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu personeli olmayanlar da artık ?aile hekimi' olabilecek. Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde ?Kamu Personeli Olmayan Aile Sağlığı Elemanı Alımı' başlığı altında yer alan açıklamada; kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru ve acil tıp teknikerinin, aile hekimliği uygulaması çerçevesinde ?aile salığı elemanı' olarak istihdam edileceği kaydedildi. Söz konusu uygulamanın, 5258 sayılı kanun ve bu kanuna istinaden yayımlanan yönetmelikler çerçevesinde hayata geçirildiği vurgulandı.

Açıklamada; belirtilen pozisyonlar için kamu görevlisi olmayan aile salığı elemanı olarak çalışmak isteyenlerin, 2 Ağustos ile 10 Ağustos arasında başvurularının kabul edildiği hatırlatıldı. Bu kapsamda da Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürlüğü'nün 1 Temmuz 2011 tarihli yazısı ile Adana'ya tahsis edilen 73 kamu görevlisi olmayan aile sağlığı elemanı kadrolarından boş kalan 43 kadrodan 16'sı için kadro teslim edilen evrakların incelenip, oluşturulan komisyon tarafından değerlendirileceği dile getirildi. Boş kadrolara atamaların da en geç 3 Ağustos 2012 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasının ardından yapılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber