Adanalılar ?havalimanı pisti uzatılacak' sözüyle oyalanıyor

CHP Meclis Üyesi Necmi Özcanlı, Adana'nın kaderini değiştirecek havalimanı pistini uzatma işinin yöneticiler tarafından ?oyalama taktiğine' dönüştürüldüğünü savundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yönetiminde gerçekleşti. Gündem dışı söz alan Özcanlı, ?Durum öyle gösteriyor ki, yeni inşa edilecek Çukurova Havalimanı bitirilene kadar, Adanalılar bu şekilde oyalanacak. Hatta konuyu öyle kanıksadık ki imar yönetmeliğine bile mania engeli gözetilerek, düzenleme yapıldı.? dedi.

Bu durumun şehir için büyük kayıplara neden olacağına işaret eden Özcanlı, havalimanları 300 metre uzatıldığında mania sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Bakanların problemin bu şekilde çözüleceğine dair söz verdiğini ve Adanalılar'ın bu söz karşısında rehavete kapıldığını ileri süren Özcanlı, ?Çukurova Havalimanı hızla ilerliyor. Oyalama taktiğiyle havalimanı Adana'dan gittikten sonra, mania sıkıntısı da ortadan kalmış olacak.?diye konuştu.

Özcanlı, sözü edilen sorunla ilgili Zihni Aldırmaz'ın harekete geçmesini istedi. Üç yıldır meclis kürsüsünde halkın bir takım taleplerini gündeme getirdiğini dile getirdiğini ifade eden Özcanlı, bu hususlardan bazılarına meclisin plan üzerinde karar verdiğini, ancak idarenin her hangi bir fizibilite çalışması yapmadığını öne sürdü. Özcanlı, bu isteklerinden birisinin Seyhan Nehri üzerinde estetikli bir köprünün yapılması meselesi olduğunu bildirdi. Özcanlı, şöyle devam etti: ?Bu meclis, Beş yıl sonra yeni adliye binası ve hastaneler kampusunun Yüreğir Bölgesi'ne yapılmasına karar verdi. Burada trafiğin yoğunlaşacağı aşikar. Aldırmaz, bugüne kadar 18 köprü yaptığını söylüyor. Seyhan Nehri üzerinde bir köprü yapılmadıkça, kanal üzerine inşa edilenleri köprü olarak kabul etmiyorum.?

CHP'Lİ ÖZER'İN SORUSU

Dünkü oturumda Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile sert tartışmalar yapan CHP Meclis Üyesi Bekin Sıtkı Özer yeniden söz aldı. Özer, kürsüde Aldırmaz'a ?Göreve geldiğiniz günden bu yana, sizden kişisel bir talebim oldu mu? Biz bazı eleştiriler yapıp, Adana'nın sorunları dile getirdiğimiz de ?kimi seviyesi düşükler' hep şunu diyor: Kişisel istekleri oldu, yerine getirilmeyince böyle konuştu. Allah'a şükür bugüne kadar boğazımda haram lokma girmedi.? şeklinde konuştu.

ALDIRMAZ: GERMEK İSTEMİYORUM

Aldırmaz, Özer'in bu sorusunu cevapsız bıraktı. Özer, yerinde ısrarla sorunun cevaplamasını isteyince Aldırmaz, ?Bekir Bey, şu anda germek istemiyorum.? deyip, gündem maddelerine geçti. Gündeme getirilen Adana Havalimanı'ndaki pistin uzatılması hususuyla ilgili ise Aldırmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın hiçbir zaman pistin uzatılmasına onay vermediğini ifade etti. Bakanlığın bugüne kadar, ?İnceleyeceğim, değerlendireceğim. Bir miktar uzatabilirsek, mania seviyesini düşürebiliriz.? gibi sözler söylediğine işarete eden Aldırmaz, ?Pistin uzatılması mümkün olabilir. Ama mania kriteri ile ilgi net bir çözüm yok. Çukurova Bölgesel Havalimanı yapıldığı zaman bütün uçak ve yolcu gelirleri Mersin'e gidecek. Adana önemli bir vergi kaybına uğrayacak. Zaten demiryolu taşımacılığının merkezide Yenice'ye kaydırıldı. Mersin ile Adana arasındaki kişi başına milli gelir farkı daha da açılacak.? açıklamasını yaptı. Aldırmaz, Seyhan Nehri'nin üzerinde bir köprünün yapılması düşüncesinin imar planına işlendiğini ve imkanlar ölçüsünde yapılacağını sözlerine ekledi. Daha sonra gündem maddeleri oylanıp, ilgili komisyonlara havale edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber