TMO çiftçinin ürününü randevulu sistemle kabul ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, arzda ve talepte bir değişiklik olmamasına rağmen petrol fiyatında son günlerde meydana gelen artışı Ortadoğu'daki siyasi istikrarsızlığa bağladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Bakan Taner Yıldız, ilk olarak Adıyaman Valiliği´ni ziyaret etti. Bakan Yıldız, polis mangası tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Yıldız'a Vali Ramazan Sodan tarafından çeşitli hediyeler verildi. Enerji Bakanı Taner Yıldız'a AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner ve AK Parti İl Başkanı Halil Fırat eşlik etti.

Türkiye'de yaklaşık 18 milyon varil petrol üretiklerini belirten Yıldız, "Adıyaman bunun yüzde 20'sini karşılıyor ve 3.6 milyon varilin yıllık değeri bugünkü değerlerle beraber 400 milyon dolara civarında. Azımsanabilir ama bizim için önemli ve değerli bir rakamdır. Yaklaşık 1000 kişilik Adıyamanlı hemşehrilerimizin de istihdamı sağlanmaktadır. Ve son 40 yılda 500 tane kuyu açıldı. Bugüne kadar 190 milyon varil civarında üretim yapıldı. Bugünkü fiyatlarla bunun 20 milyar dolara karşılık geldiğini bilmemiz lazım. O yüzden bu üretimlerimize devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

Son günlerde artan benzin fiyatlarına da değinen Bakan Yıldız, "Otomatik fiyatlandırma mekanizmasıyla beraber yürüyen bir iş biliyorsunuz. En son haziran ayından bu tarafa 90 dolarlar civarı olan ham petrolün şu anki değeri 113 dolar civarında. Ham petrolün varili 125'ler civarında. Zam geldi. Şimdi bu Türkiye'de dışındaki ülkelerde özellikle bölgemizdeki siyasi istikrarsızlıkların bedelinin ödenmesidir arkadaşlar. Siyaseten deriz ya bize ne? Suriye'de olan olaylardan bize ne? Hükümetimizin politikalarını eleştiren arkadaşlarımıza söyleyeceğimiz önemli bir cümle şudur: Ne biz haksızlığa tahammül edebiliriz, ne de haksızlığın yanında olabiliriz. Siyaseten böyledir. Doğru yaptığınız kadar güçlenirsiniz. Biz orada yanlış yerde durmak istemiyoruz. Biz doğru yerde kalıyoruz hele hele mübarek Ramazan ayında kendi ülkesine, tarihi Halep şehrini havadan uçaklarla bombalayan, yerden tanklarla toplarla bombalayan bir rejimin yanında hiç olamayız." şeklinde konuştu.

Ekonomik olarak her siyasi istikrarsızlığın ülkeye direkt ya da dolaylı yoldan tesirleri olduğunu ifade eden Yıldız, "Ham petrolde dünyada arzda ya da talepte ciddi bir değişiklik yok. 91 milyon varil civarında tüketim var ve bunla alakalı herhangi bir arz ve talepte ciddi bir değişiklik yok. Peki nasıl oluyor da fiyatlar değişiyor? Tamamen ürkekliğin, tedirginliğin ve siyasi istikrarsızlığın getirmiş olduğu sonuçlardır.? değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber