Toros dağlarından getirdiği karla teravih namazına gelenleri serinletiyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir kişi Toros dağlarından getirdiği karla teravih namazı öncesi ve sonrası cemaati serinletiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanyalı Mithat Karaaslan, hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği ilçede dağlardan topladığı karlarla cami cemaatini serinletiyor. Karaaslan, karları teravih namazı öncesi ve sonrası Oba beldesindeki Alış Cami'nde her gün özel hazırladığı şerbet ve pekmezi ekleyerek servis ediyor.

KANDİL GECELERİNDE ÜCRETSİZ

Karı, Gündoğmuş ilçesinin Özçimen yaylasından kamyonetle beldeye taşıdığını anlatan Karaaslan, denizden 2 bin 850 metre yükseklikteki Toros dağlarına gidip dönmek için toplam 15 saatlik yol kat ettiğini söyledi. Sabah saat 4.00'te çıkıp akşam saatlerinde geri dönebildiğini ifade eden Karaaslan, ?Karı araca yükleyip Alanya sahiline getiriyoruz. Halkıma ücretli ve ücretsiz olarak veriyorum. Kandil gecelerinde ise hayrımıza dağıtıyoruz. Karın şekerini ve pekmezini özel olarak hazırlıyorum. Plastik bardaklara ve kaplara doldurarak üzerine şerbet ya da pekmez dökerek servis ediyoruz.? dedi.

Karın hasta etmediğini ifade eden Karaaslan, ?Çünkü orijinal kar bozulmaz. 10 tabakta yenilse hasta etmez. Doktorlar dahi bize gerçek karın hasta etmediğini söylüyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber