Fuhuş yapan TRT spikeri fantezi kurbanı

Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT spikeri F.Y.Ö.'nün fuhuş yaparken suçüstü yakalanması, 7 bin 600 kişinin çalıştığı kurumda günün olayı oldu. Haberi dünkü AKŞAM'da okuyan TRT çalışanları, gün boyunca kulislerde bu konuyu konuştu. Olayla ilgili olarak AKŞAM'a bilgi veren F.Y.Ö.'nün bir arkadaşı, 'İnternete çok meraklıydı. Özellikle gece nöbetlerinde sürekli chat yapardı. Ancak fuhuşa karışmasına inanamadım' dedi.

Hayranı sürükledi

Bir başka arkadaşı ise F.Y.Ö.'nün, İzmir'den arayan bir hayranı nedeniyle bu yola sürüklendiğini iddia etti. Bu iddianın sahibi, 'Cariye adlı web sayfasını büyük ihtimalle o kişi yapmıştır. Fantezi olarak başlayan bu durum, maalesef bu noktalara geldi' diye konuştu. Aynı kişi, F.Y.Ö.'nün bir süre psikolojik destek de aldığını söyledi.

Polisin oyununa geldim

TRT başmüfettişine yazılı ifade veren F.Y.Ö., kendisini gözaltına alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Şubesi'nde görevli polis memuru İ.A.'nın 'oyununa' geldiğini ileri sürdü. Bir arkadaşının tavsiyesiyle

İ.A. ile tanıştığını öne süren F.Y.Ö., şöyle dedi:

'İnternet cafede arkadaşım

Z. ile uzun süredir konuşuyordum. Zamanla samimiyetimiz ilerledi. Özel konulara girmeye başladık. Boşanmış olduğumu biliyordu. Bir gün bana, erkek arkadaşım olup olmadığını sordu. Olmadığını söyledim. Epey bir süre bu konu üzerinde Z. ile sohbet ettik. Daha sonra beni ikna etti ve bir arkadaşının adını ve telefon numarasını vererek tanışmamı istedi. Tanışacağım kişinin ismi de İ.A. idi. Bu telefonu, aldıktan bir-iki hafta sonra aradım. Bu şahısla telefonla birkaç kez görüştük. Daha sonra da yüz yüze görüşmeye karar verdik.

'Yolun sonu' dedi

O gün İ.A. beni otomobiliyle aldı. Bir bankamatiğin önünde durdu ve çektiği parayı bana emaneten verdi. Parayı alıp cüzdanıma koydum. Sonra Ulus'ta bir otoparkta arabayı durdurdu. 'Yolun sonu, buraya kadar' dedi. 'Ahlak Polisi' deyip kimliğini çıkardı. Cep telefonundan ekibi aradı ve beni Adli Tıp'a götürdüler. Benim ne sitem vardır, ne de e-mail adresim.'

Akşam

Fuhuş yaptığı için TRT'den atılan spiker mahkemede Savcı Yüksel'i emsal gösterdi

TRT'de çalışan bir radyo spikeri, kurduğu internet sitesi üzerinden para karşılığı erkeklerle beraber olduğu gerekçesiyle işten atıldı. İşe dönmek için TRT'ye dava açan spiker, adalet mekanizmasının işleyişinden yakındı.

Dava dilekçesinde ?eski Ankara DGM Başsavcısı Nuh Mete Yüksel'in bir kadın ile ilişkiye girdiği esnadaki video kayıtlarının bulunduğunu' belirten spiker, ?O hâlâ memuriyetine devam ederken ben neden işten atılıyorum.? diye konuştu.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre TRT'de radyo spikeri olarak çalışan F.Y.Ö.'nün kurduğu internet sitesi üzerinden para karşılığı erkeklerle beraber olduğu, polis tarafından suçüstü yakalanmasıyla belirlendi. Spiker, polise verdiği ifadede suçunu kabul etti. Polisin bilgi vermesiyle dönemin TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz, Teftiş Kurulu müfettişlerini görevlendirdi. F.Y.Ö., TRT müfettişlerinin araştırması sırasında polisteki ifadelerini reddetti. Disiplin Kurulu'na sevk edilen spiker, yıllardır yaptığı mesleğine leke sürdürecek eyleminin olmadığını iddia etti. Disiplin Kurulu, TRT spikerinin savunmasını inandırıcı bulmayarak işten çıkardı. Spiker F.Y.Ö. bunun üzerine TRT'ye karşı Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne işe dönüş davası açtı. TRT Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararına karşı dava açan Spiker F.Y.Ö., işten atılmasının haksız olduğunu savundu. Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla dilekçe sunan TRT spikeri, eski Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'le ilgili ?seks kasetleri'ni gündeme getirdi. F.Y.Ö., ?Yüksel'in eylemi video kaydı ile sübuta ermiş olmasına rağmen kınama ile cezalandırıldı. ?Görev dışı' bir suçlamadan memuriyetten alınmam doğru değil.? dedi. Mahkemeye sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi: ?Ankara DGM Başsavcısı Nuh Mete Yüksel'in bir kadın ile ilişkiye girdiği esnadaki video kayıtlarının sayın mahkemenin de malumu olduğunu düşünmekteyim. Eylem iftira ve zannı aşarak video kaydıyla sübuta ermiş olmasına rağmen anılan savcı, kınama cezasıyla cezalandırılmış olup halen görevine devam etmektedir. Demek ki görev dışında görevle ilgisi olmayan bir suçlama memurun görevden alınması için gerekçe olmamalıdır. Bu suçu işlemiş olanın müvekkilim gibi spiker veya savcı olmasının yapılacak işlemi değiştirmeyeceği varsayımı ile müvekkilimin devlet memurluğundan çıkarılmasına dair işlemin objektiflikten uzak olduğuna inanıyor, hukuka aykırı buluyoruz.? Ancak mahkeme, fuhuş suçunu işlediği ?sabit' görülen spikerin işten atılması cezasını uygun buldu.

Yüksel'e kınama cezası verilmişti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), DGM Başsavcısı Yüksel'i İstanbul'daki bir otelde kadınla gösteren seks kasetini inceleyerek, kasetin montaj olmadığı kanaatine varmıştı. HSYK, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun, Yüksel hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin raporunu görüşerek, karara bağlamıştı. Kurul, Yüksel'e, Hakimler ve Savcılar Kanunu'na göre, ?hakimlik ve savcılık mesleğinin onuruna yakışmayan hareketlerde bulunduğu? gerekçesiyle ?kınama? cezası vermişti. Yüksel, bir Rus kadınla yatakta çekilen video kaset görüntüleri ortaya çıkınca, DGM'den ayrılmıştı. Kaset, İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin Çağdaş Eğitim Vakfı'na yaptıkları aramada ele geçirilmişti. Yüksel, , ?Bir odada gizli kamerayla çekilmiş. Bir hanımla görülüyorum. Hanımın görüntüsü montaj. Kasetleri izlediğimde şaşırdım. Çünkü kasetteki kişi bana benziyordu. Bir kadınla ilişkisi var kasetteki kişinin.? demişti. Ankara,
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber